Cübbelerini 14 Mart Tıp Bayramı'nda Giydiler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen törende doçent ve profesör unvanı alan 15 öğretim üyesi cübbe giydiTörende, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, doçent unvanı alan oğlu ve kızının cübbesini giydirdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığınca 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, doçent ve profesör unvanı alan öğretim üyeleri cübbelerini giydi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Esengül Civelek, Hipokrat yemini eden ve görev yapan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'nin sağlıkta son yıllarda büyük bir gelişim gösterdiğini belirten Civelek, "Sağlık hakkı en temel insan hakkıdır, yaşam hakkıdır. Dolayısıyla toplumun sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak, sağlıklı yaşam düzeyini yükseltmek bunun için de gerekli altyapıyı oluşturmak, devletin en önemli görevi." dedi.

Civelek, etkili bir sağlık hizmeti sunulabilmesi için uygun fiziki mekanlara, araç ve gereçlere, tıp alanındaki tüm yeniliklere ihtiyaç duyulmakla birlikte en temel unsurun insan gücü olduğunu vurguladı.

Son yıllarda Türkiye'de her alanda olduğu gibi sağlık alanında kaydedilen ilerleme, gelişme, değişim ve dönüşümlerin bir başarı olduğuna işaret eden Civelek, "Geldiğimiz noktada sağlık hizmetlerinin ulaştığı kalite düzeyini ve sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyeti fevkalade önemsiyoruz. Yine çok büyük memnuniyetle ifade etmek isterim ki Türkiye, geldiğimiz nokta itibariyle dünya sağlık sistemi içerisinde çok önemli bir konuma sahiptir. Doktorlarımızla gurur duyuyoruz. Doktorlarımıza güveniyoruz." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar da sağlıklı bir toplum oluşturulması için sağlıkla ilgili bütün etkinliklerin son derece gelişmiş olması gerektiğini, bunun ancak eğitimle olabileceğini söyledi.

MSKÜ olarak geleceğin hekimlerini daha iyi ortamda yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını anlatan Harmandar, şunları söyledi:

“Bu sene inşallah ikinci mezunlarımızı vereceğiz. Geçen yıl ilk defa İngilizce Tıp Bölümünü açtık. İngilizce tıpın çok önemli olduğunun farkındayız. Muğlalıların ve bölge insanının sağlık sorunlarını burada çözeceğiz ve bunda kararlıyız. Sağlık çalışanlarının topluma kalbi duygularla verdiği hizmet asla yadsınamaz. 24 saat görev başında olan tüm hekimlerimize teşekkür ediyorum. Bugün pek çok hekimimiz Afrin'de, Suriye'de, yurt içinde terörle mücadeleye destek veriyor. Yaralan Mehmetçik'imizin gece gündüz yanındalar. Bu hekimlerimizi en kalbi duygularla kutluyorum. Ne mutlu bize ki vatanını, milletini seven hekimlerimiz var."

- Rektör, çocuklarının cübbelerini giydirdi

Konuşmaların ardından, doçent ve profesör unvanı alan 15 öğretim üyesine cübbelerini, Vali Civelek, Rektör Harmandar ve protokol üyeleri giydirdi.

Törende, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, doçent unvanı alan çocukları Buğra ve Burcu Harmandar'ın cübbelerini giydirerek onların mutluluklarına ortak oldu.

Programda, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğretim üyesi ve öğrencilere ödülleri de verildi.

Program, dans gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: AA