Bitlis SGK'dan GSS Açıklaması

Bitlis Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası’na (GSS) ilişkin bir açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü Sadullah Korkut, GSS’nin zorunlu hale getirildiğini ifade ederek, prim borçlarının ise 6824 sayılı Kanun’a göre yapılandırıldığını söyledi.

Türkiye’de ikamet eden ve herhangi bir kapsamda sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşlar hakkında uygulanan GSS’nin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Korkut, "Bu kapsamda olan vatandaşlarımızın 1 Nisan 2017 tarihi öncesi ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borçları, 6824 Sayılı Kanun ile başvuru şartı aranmaksızın yapılandırılmıştır. Kendilerine gelir testi başvurusu tebliğ edildiği halde gelir testine hiç başvurmamış genel sağlık sigortalılarımızın 2 Nisan 2018 tarihine kadar gelir testine müracaat etmeleri ve gelir testi sonucu gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda, genel sağlık sigortası prim borçları silinecektir. Silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir” dedi.

Korkut, söz konusu borçların 30 Nisan tarihine kadar ödenmemesi halinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren gecikme cezası ve gecikme zammının tahakkuk edeceğini ifade ederek, "Sigortalılarımızın sağlık yönünden mağduriyet yaşamamaları açısından yukarıda belirtilen konularda gerekli tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA