Başkan Kafaoğlu Sorunları Dinledi

Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula tarafından düzenlenerek il genelindeki tüm Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu 2018 yılında hayata geçirilecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Kafaoğlu Sorunları Dinledi
Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula tarafından organize edilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve ticaret odası yöneticileri, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası yöneticileri katıldı.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Bizler dört yıldır bu oda ve borsa yönetimlerinde yer alan ve bu toplantıları mutat olarak ay veya iki ayda bir beraber olarak yerine getiren kurumlarız. Bu kurumlar bunları yerine getirirken; ilçelerimizin, ilimizin sorunlarını, beraber hareket etme, beraber yaşama kültürünü geliştirme projelerini üretmeye çalışan insanlarız. Ben öncelikli olarak Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatında görev yapan kahraman askerlerimize muvafakatler diliyorum. Bu harekatta gazi olan askerlerimize sağlık, kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ulusumuza sabırlar diliyorum. Kahraman ordumuzun Allah yar ve yardımcısı olsun”dedi.



Birlik ve beraberliğimiz için kurumlar arası dayanışma gerek

Toplumun her kesiminden üyeleri olan büyük bir camia olduklarını dile getiren Başkan Faruk Kula “Turizmden tarıma, sanayiden ticarete, ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin kalkınması, büyümesi için bir arada olmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimiz için kurumlar arası dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandayız. Bizler; Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizler göreve geldiğiniz tarihten itibaren tüm ilçeleri ziyaret ediyorsunuz, herkese elinizi değdirmeye çalışıyorsunuz. Bizler bu sınırları içerisinde, bu coğrafya içerisinde hep beraber yaşayacağız. Balıkesir çok zengin bir coğrafyadır. Bir tarafta Orta Anadolu’ya sınırız, bir tarafta Ege’ye, bir tarafta Marmara’ya. Bir tarafta batıda olup da kırsal kesimde nüfusu olan nadir illerden biriyiz. Sizin her noktaya; mahallesine, ilçesine elinizin değeceği konusunda inancımız tamdır. Bu zamana kadar bütün köşelere elinizi değirmeye çalışıyorsunuz. Bundan sonra da aynı gayretlerle bu coğrafyayı kucaklamanızı can-ı gönülden arzu ediyoruz. Bu şehirde yapılan her güzel şey hepimizi sevindirir. Ama her kötü şey de hepimizi üzer diye düşünüyorum. Balıkesir yaşanabilecek şehirdi, ama maalesef yaşanmaktan çıkmış bir hale gelmişken, sizin eliniz değdikten sonra tekrar eski yaşanabilecek bir şehire bizi döndürmenizi sizden bekliyoruz”şeklinde konuştu.



Kapımıza geleni geri çevirmiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da Balıkesir’deki birlik ve beraberliğin sağlanması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek “Zamanında gelmek için çok uğraştım ama vatandaşla da asla temasımızı koparmıyoruz. Vatandaşlarımız belediye başkanına mutlaka ulaşmak istiyor. Kapımıza geleni geri çevirmiyoruz. Çünkü bizler Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hacı Bektaş-i Veli’nin öğütlerini okuyarak, dinleyerek geldik. Ne güzel söylemiş Hacı Bektaş-i Veli “Gelene açıktır kapımız/ yiyene helaldir lokmamız’ diye. Onun için kimseye kapımızı kapatmadık. Gelir gelmez belediyenin kapılarını vatandaşa açtık. Tabi vatandaşın hakkı, oralara mutlaka vatandaşlarımız ulaşacak. Asıl olan vatandaşımız. ‘Milleti yaşat ki devlet yaşasın’ diyor. Millet var olmadıktan sonra yöneticiler var olmuş ne işe yarar. Hepimiz bir gaye için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Ne için çalışıyoruz? İnsanların mutluluğu için çalışıyoruz. Çünkü insan eşref-i mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Bütün alem ona hizmet ediyor. Yani Cenab-ı Allah meleklere rağmen insanı yaratmıştır. Bütün bitkiler, hayvanlar alemi, doğadaki her şey insanların mutluluğu içindir, insanlara hizmet ediyor. Bizler de yerel yöneticiler olarak şehrimize kendimizi adanmış kabul ediyoruz. 1 milyon 205 bin insanımızın tamamıyla ilgilenme mecburiyetimiz var. Bir kişi dahi olsa mutlaka ona gidip, onun ihtiyacını giderme mecburiyetimiz var. Ulaşamıyorsak sorumluluk bizdedir. Ulaşamıyorsak, onun derdini çözemiyorsak kendimizi mutlaka sorumlu addederiz”şeklinde konuştu.



Belediye başkanından korkulmaz

Belediye başkanının öncelikle bir şehri yönetirken, kendisiyle ve çalışma arkadaşlarıyla barışık olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kafaoğlu “Tabi bir siyasi partiden seçilmişse, parti teşkilatıyla barışık olması lazım, o şehrin kurum, kuruluş ve müesseseleriyle barışık olması lazım. O şehrin halkıyla barışık olması lazımdır. Çünkü bizler seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyız. Sadece bize oy verenlerin değil, vermeyenlerin de belediye başkanıyız. Bize oy vermeyenlerin de hakkını, hukukunu korumak, onların hakkını teslim etmek ve onların hizmet noktasında ihtiyacı olan hususları gidermek bizim asli görevimiz. Başka türlüsü doğru değildir, yanlıştır. Eskiler onun için belediye başkanına şehr-ül emin demişler. Herkesin emin olduğu insan demişlerdir. Belediye başkanından korkulmaz. Belediye başkanı bana bir zarar verir diye ürkmez. Belediye başkanı tekerime çomak sokar diye endişe etmez. Üretimimi durdurur diye endişe etmez. Belediye başkanı yürüyen arabaya güç olur, üretime destek olur istihdama katkı sağlar, taş üstüne taş koyanın elini o taşın altına koyar. Gerekirse şehrine adanmış hissederek gövdesini de başını da o taşın altına koymaya kendini hazır hissetmesi lazım. Bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık” dedi.



Hiç kimseyi ötekileştirme

Balıkesir’in tamamını birleştirmeye, bütünleştirmeye geldiklerine dikkat çeken Başkan Kafaoğlu “Ayrımcılıklar, ötekileştirmekler asla bizim lügatimizde yok. Altıeylül Belediye Başkanıyken de böyle yaptım, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da inşallah buna dikkat etme gayreti içerisindeyiz. Gelir gelmez bütün ilçelerimiz dolaştık, insanlarımızla kucaklaştık, hiç kimseyi ötekileştirmeden, onlarla beraber yol haritalarımızı belirledik. İlçe belediyelerimizden 5 tanesi Cumhuriyet Halk Partili, 1 tanesi de Milliyetçi Hareket Partili. O arkadaşlarımızla da toplantı yaptım. Toplantıda belediye başkanlarının tamamına şunu ifade ettim: Arkadaşlar, sizlerle partimiz farklı olabilir, ama biz sizlerle yol arkadaşıyız. Nerede yol arkadaşıyız? Yerel yönetimlerde yol arkadaşıyız. İnsanlarımıza hizmet etmekte yol arkadaşıyız. Bu vatandaşın problemlerini çözmekte yol arkadaşıyız. Bu bardağın boş kalan kısmını birlikte doldurmakta yol arkadaşıyız. Hiçbir zaman birbirimizin rakibi değiliz, hasmı değiliz, düşmanı hiç değiliz. Öznesi Balıkesir; ilçelerimiz farklı olsa da asla mikro Milliyetçilik yapmayacağız, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için hareket etme mecburiyetimiz var. Balıkesir işte Marmara ile Ege’yi birleştiren tam bir odak olacak hüviyette. Ama bakıyoruz bugün kırsal mahallelerimiz doğunun çok daha gerisinde kalmış. Bu neden kaynaklanmış? İşte hep bir, beraber olamamışız, ortak hareket edememişiz. Partili seçilen milletvekilleri arasında bile ikilikler, üçlükler, dörtlükler olmuş. Asla müsamaha edeceğimiz, tahammül edeceğimiz bir şey değil. Mutlaka bir olacağız. Öznesi Balıkesir ise, Balıkesir’e biri çivi çakıyorsa biz de o çivinin çakılmasına yardımcı olmamız lazım dedik.” dedi.

Konuşmasının ardından 2018 yılı içinde belediye tarafından yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Kafaoğlu daha sonra Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası yöneticilerinin sorunlarını dinleyerek sorularını cevapladı.Toplantının sonunda Başkan Kula, Başkan Kafaoğlu’na Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Kaynak: İHA