Arazi Toplulaştırma Toplantısına Yoğun Katılım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Sivas İl Müdürlüğün tarafından Gemerek’te düzenlenen “arazi toplulaştırma toplantısı” yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Arazi Toplulaştırma Toplantısına Yoğun Katılım
Sivas’ın Gemerek İlçesi Ziraat Odası Salonunda düzenlenen toplantıda Gemerek’te bulunan; Kümeören, Beştepeler, Karagöl, Eskiçubuk Köyleri ve Fevzi Çakmak Mahallesi, Yukarı Mahalle ve Karacalar Mahallesi olmak üzere 7 yerleşim yerinde uygulanacak olan toplulaştırma faaliyetleri anlatıldı. Toplantıya Gemerek Kaymakam Vekili Akif Pektaş, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İl müdürü Seyit Yıldız, ilgili köy ve mahalle muhtarları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda ilçede söz konusu yerleşim yerlerindeki arazilerin dağınık yapısına dikkat çekilip, yapılması düşünülen toplulaştırmayla çiftçilerin, hem zamandan hem yakıttan hem de iş gücünden tasarruf edecekleri belirtildi. Mevcut yasaların artık arazilerin bütünlüğünü korumak amacıyla arazi ifrazlarının önüne geçtiği de kaydedildi. Arazi toplulaştırmanın amacının arazilerin bütünleştirilmesi ve vatandaşların dağınık alanlarda bulunan arazilerinin tek parsel hanine getirilmesi olduğu ifade edildi. Katılım yoğun olduğu toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.
Kaynak: İHA