Alaçam'da Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğü, Alaçam Belediyesi Başkanlığı ve Alaçam Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde girişimcilik eğitim protokolü imzalandı.

Alaçam'da Girişimcilik Protokolü İmzalandı
Alaçam Belediye Başkanlığı makamında yapılan 2018 yılının 2. girişimcilik eğitim protokolü Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir ve İŞKUR Bafra Hizmet Merkez Müdürü Yakup Ergenlik tarafından imzalandı.

Girişimcilik kursu ile ilgili bilgi veren İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, “İŞKUR, engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 3 bin lira kuruluş işlemleri desteği, 11 bin lira işletme gideri desteği ve 36 bin lira kuruluş desteği olmak üzere toplamda 50 bin lira destek sunarken, eski hükümlülere ve engellilere ise kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verecek. Bu sayede engelliler ve eski hükümlüler yeniden sosyal hayata katkı sağlanmış olacaklardır” dedi.

Ergenlik, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin de KOSGEB desteklerinden faydalanabileceğini, KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyenlere proje karşılığında 50 bin lira hibe, 100 bin lira da geri ödemeli faizsiz kredi desteğinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Eğitim için başvuruların başladığını ifade eden Belediye Başkanı Hadi Uyar, mülakatın 22 Mart tarihinde belediye binasında yapılacağını açıkladı.

Kaynak: İHA