Soma'nın 6 Mahallesinde 31 Kilometrelik Altyapı Yenilendi

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 154 Mahalle Projesi ile Soma ilçesine bağlı 6 mahallede toplamda 31 kilometrelik altyapı yenilendi.

Soma'nın 6 Mahallesinde 31 Kilometrelik Altyapı Yenilendi
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 154 Mahalle Projesi sayesinde Manisa’nın 17 ilçesinde sağlıklı altyapı ağları oluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında Soma ilçesine bağlı 6 mahallede yürütülen ana hat döşeme çalışmaları tamamlandı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından ilçeye bağlı Akçaavlu, Bozarmut, Heciz, Kozluören, Ularca ve Yırca mahallelerinde toplamda 18 kilometre kanalizasyon ile 13 kilometre içme suyu altyapısı inşa edildi. Ana hat döşeme işleri tamamlanarak sağlıklı altyapıya kavuşturulan mahallelerden Bozarmut, Heciz ve Kozluören’de kilit parke taş çalışmaları tamamlanırken, diğer mahallelerde ise çeşitli aşamalarda devam ediyor.

Kozluören Mahalle Muhtarı Veli Yıldırım, “Yapılan altyapı çalışmalarından memnunum. Mahallemize güzel hizmetler geliyor. Öyle ufak tefek işler de değil. Kocaman tırlarla malzemeler geliyor, döşeniyor. İşler bir bir yapıldıkça her taraf tertemiz oluyor” derken, Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, “Mahallemizde daha önce çok eski bir kanalizasyon hattımız vardı. Sürekli arıza yapıyordu. Şuan yeni altyapımız gayet güzel, sistem çalışır vaziyette. Yeni su depomuz da tertemiz yapıldı. Çalışmalardan memnunuz. İlgili tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Ularca Mahalle Muhtarı İlhan Yetim de şunları söyledi: “MASKİ tarafından yapılan çalışmalarla mahallemiz çok daha güzel yaşanacak bir yer oluyor. Daha temiz ve sağlıklı bir yer haline geliyoruz. Üstyapımız da yapılınca her şey çok güzel olacak. Cengiz Başkanımıza ve Yaşar Müdürümüze bu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA