Şereflikoçhisar'da Öğrencileri Sınavlara Destekleme Kursları

Şereflikoçhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, öğrencilerin sınavla alınan liselere girmeleri için açtıkları destekleme ve kurs eğitimlerinin sürekli devam ettiğini söyledi.

Atılgan, düzenlediği basın toplantısında, liselere kayıt sürecinde yeni uygulamaya konulan düzenlemeye değindi.

Bakanlığın her öğrencinin mahallesindeki en yakın okula gitmesi için bir çalışma başlattığını belirten Atılgan, "Bakanlığımız bazı nitelikli okullar belirledi. Fen liselerinin tamamı, proje okulları, proje Anadolu İmam Hatip Liseleri ve bazı nitelikli okullara sınav sistemiyle tekrar öğrenci alınacak." dedi.

Haziran'da nitelikli liselere girmek isteyen öğrenciler için isteğe bağlı sınava katılabileceklerini hatırlatan, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin sınavla alınan liselere girebilmesi için hazırlık aşamasında destekleme ve yetiştirme kursları sürekli devam ediyor. Bakanlığımız geçen yıl almış olduğu kararda deneme sınavları ve yardımcı ders kitaplarını yasakladı. Bununla ilgili olarak deneme sınavlarını Milli Eğitim Müdürlükleri olarak biz yapalım kararı aldık, hiçbir yayın evi ya da kırtasiyeden soru kitapçığı, test gibi yardımcı kaynakları almadan deneme sınavlarını gerçekleştirmek için bir komisyon kurduk.

Her branştan öğretmenlerimizden 15'er soru istedik ve bir soru havuzu oluşturduk. İlçedeki 11 okulda branş bazında hazırlanan bin sorudan 90'ını deneme sınavlarında öğrencilerimize sorduk. Kitapçık, basım ve optik okuyucularını kendimiz temin ederek velilerden hiçbir ücret talep etmedik."

Kaynak: AA