Selçuklu Belediyesinden 'Online Kitap Okuma' Yarışması

Türkiye’de en çok kütüphaneye sahip belediye unvanını koruyan Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, geçtiğimiz yıl "Konya Okuyor" sloganı ile başladığı ’Online Ödüllü Kitap Okuma’ yarışmasının ikincisini düzenliyor.

Selçuklu Belediyesinden 'Online Kitap Okuma' Yarışması
2017 yılında kütüphane sayısını 2 katına çıkartan Selçuklu Belediyesi, kütüphane sayısında 58 kütüphane ile Türkiye liderliğini koruyor. İlçeye yeni kütüphaneler kazandırmanın yanı sıra çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak için önemli çalışmalara imza atan Selçuklu Belediyesi geçtiğimiz düzenlediği online kitap okuma yarışmasının ikincisini düzenliyor.

“Konya Okuyor” sloganı ile online olarak düzenlenecek ödüllü yarışmaya başvurular 26 Mart 2018 saat 17.00’a kadar "www.konyaokuyor.com” web sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışma 28 Mart 2018 günü saat 20.00 ile 20.20 arasında online olarak yapılacak. Yarışma için bu yıl hayal gücünü geliştirmek ve toplumsal değerleri kavramaya yönelik olarak yazarlığını Muzaffer Uğur’un yaptığı, "Değer Verdiklerimizden Değerlerimiz" isimli kitap seçildi. Kitap online olarak www.konyaokuyor.com adresinde yayınlanmaktadır. 2003 ve öncesi doğumlu olanlar ve 2004 ile 2010 arası doğanlar olmak üzere iki farklı yaş kategorisi için iki ayrı kitabın yer aldığı yarışma 30 sorudan oluşacak ve her soru için katılımcılara 30 saniye süre verilecek.

Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, "Selçuklu Belediyesi yarıştığı kategori içinde dereceye giren tüm yarışmacılara ödül verilecek. Yarışmadaki ödülleri ise: kategori birincilerine 26 Jant Bisiklet ve Teleskop, kategori ikincilerine 26 Jant Bisiklet ve Mikroskop Seti, kategori üçüncülerine 26 Jant Bisiklet, kategorisinde 4 ile 10 arasına girenlere Teleskop, Kategorisinde 11 ile 20 arasına girenlere Mikroskop Seti şeklinde olacak. Yarışmayla ilgili bütün detaylara ve merak edilenlere “www.konyaokuyor.com” adresinden ulaşılabilir" denildi.

"Selçuklu’da her yaştan hemşehrimizin kitaba ulaşması için ilçemize 58 kütüphane kazandırdık" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Biliyoruz ki geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’si için ancak eğitimli, donanımlı ve okuyan bir nesilden geçiyor. Hamdolsun bu noktada çok güzel bir noktaya geldik. Ama istiyoruz ki sadece yeni kütüphaneler açmanın yanında çeşitli aktivitelerle de her yaştan hemşehrimizi daha çok kitapla buluşturalım. İşte bu amaçla geçtiğimiz yıl kütüphaneler haftasında ilkini gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören “Konya Okuyor” isimli online kitap okuma yarışmasının ikincisini düzenliyoruz. Yarışma ile elektronik ortamda kitap okunmasını sağlamak ve okumanın önemine dikkat çekmek istedik. Tüm hemşehrilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA