Şeker Fabrikalarının Özeleştirilmesi Kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Burada kapatılan fabrikalar sadece buradaki ekonomiyi etkilemeyecek bütün Türkiye'nin ekonomisini etkileyecek'.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın ardından CHP'de kurulan komisyonun üyeleri, Kars Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki komisyon üyeleri, şeker fabrikası önünde bir araya geldi.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, "Şeker fabrikalarıyla ilgili bir ittifak kurulmuş durumda, siyasi korku ittifakı değil, bu şeker fabrikalarıyla ilgili bir vatan ittifakı, bir ekmek ittifakı, bir şeker ittifakı. Herkes buna karşı çıkıyor, biz buranın satış kararının çıkartılmadığını biliyoruz. Ama bilin ki bir gün sıra buraya da gelecek. Hep beraber bu mücadelenin topyekün olarak verilmesi gerekiyor. Sadece Kars, Ağrı, Erzurum ve Erzincan'da değil Trabzon'da, İstanbul'da bunun mücadelesinin verilmesi gerekiyor. Burada kapatılan fabrikalar sadece buradaki ekonomiyi etkilemeyecek, bütün Türkiye'nin ekonomisini etkileyecek. Dolayısıyla Türkiye'de vatanını, milletini seven herkesin bu satışa dur demesi gerekiyor." diye konuştu.

Veli Ağbaba'nın açıklamasında CHP'li milletvekilleri ile bazı sivil toplum temsilcileri de hazır bulundu.
Kaynak: AA