Meşelik'te 8 Derslikli Okul Binasının Temeli Atıldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesinde hayırsever Necat Aydın tarafından babası Hacı Bahattin Aydın adına yapılacak olan 8 derslikli ortaokul binası için temel atma töreni düzenlendi.

Meşelik'te 8 Derslikli Okul Binasının Temeli Atıldı
Meşelik Mahallesinde, 4 bin 150 metrekarelik bir alanda yapılacak olan 8 derslikli ortaokul binası için düzenlenen temel atma törenine Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Karakoç, bazı mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, eğitimin ülkemizin geleceği açısından önemine değinerek; “Artık Meşelik Mahallemizde yaşayan öğrencilerimiz civardaki okullara gitmekten kurtulup hayırseverimiz Necat Aydın tarafından yaptırılacak olan çağın gerekliliklerini karşılayan 8 derslikli yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli modern bir eğitim yuvasına kavuşacaklardır. Ecdadımız tarih boyunca eğitim kurumları, hanlar, camiler, köprüler ve hayır kurumları yaptırmıştır. Hayırseverimiz Necat Aydın’ın da eğitime verdiği destek bu geleneğin devamı niteliğindedir. Ayrıca Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyorlar ki; ‘Bir mümin vefat edince her ameli kesilir. Yalnız üç amelinin sevabı, amel defterine yazılmaya devam eder. Bunlar, sadaka-i cariyelerinin, faydalı kitaplarının ve salih çocuklarının kendisi için ettikleri dua ve istiğfarların sevaplarıdır.’ Bugün burada temelini attığımız okula babası Hacı Bahattin Aydın’ın ismini vererek Necat Aydın Beyefendi de salih bir evlat olarak ve bir sadaka-i cariye bırakarak babası Hacı Bahattin beyefendinin amel defterine sevap yazılmasına vesile olmaktadır inşallah, Rabbim kabul eylesin. Necat Beyefendiyi sahip olduğu imkânları eğitim gibi yüce bir amaç doğrultusunda kullanarak merhum babası adına yaptırdığı bu eğitim yuvası vasıtasıyla ülkemizin geleceğine yaptığı katkılar nedeniyle kutluyorum ve sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Babası Hacı Bahattin Aydın beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Katkıları olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu eserin başta ilçemize, ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bal’ın ardından kürsüye gelerek hayırsever İş Adamı Necat Aydın, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Kaymakamı Eren Arslan da birer kısa konuşma yapmasının ardından etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve yeni okul binasının temel atma töreniyle sona erdi.
Kaynak: İHA