Mersin'de Kasaplara Sıkı Denetim

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren kasapları denetledi. Etiket incelemesi de yapan ekipler, eksiklikleri olduğunu tespit ettikleri esnaflar hakkında tutanak tutup süre verdi.

Mersin'de Kasaplara Sıkı Denetim
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, halkın huzuru, sağlığı ve esenliği için görev başında olan zabıta müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren kasap dükkanlarında denetimlerini sürdürüyor. Kent sakinlerinin temiz, sağlıklı, taze ve güvenilir gıda tüketebilmelerini sağlamak amacıyla yapılan kontrollerde işyerleri, damgasız et ve benzeri gıdalar satmak, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile hijyen şartlarına uyup uymadıkları yönünden denetlendi.

Akdeniz’de 46 kasap denetlendi, kontroller devam edecek

Gün içinde ilçe sınırlarında 52 kasabı denetleyen ve resmi belgelerinde eksiklik olduğunu tespit ettikleri 15 işyeri hakkında tutanak tutan ekipler, eksikleri bir hafta içinde tamamlamaları yönünde esnafı uyardı. Hijyen kurallarına uymaları konusunda esnaf ve çalışanları özellikle uyaran zabıta ekipleri, cuma günü yeniden yapacakları denetimlerde, tespit ettikleri eksiklerin giderilip giderilmediğini kontrol edecek, belgelerini tamamlamayan esnaflar hakkında yasal işlem başlatacak. Zabıta ekiplerinin denetim ve kontrollerine tanık olan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi, Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür etti.

Pamuk: “Halk sağlığı asla ihmale gelemeyecek bir konudur”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri hakkında yaptığı açıklamada, halk sağlığının önemine dikkat çekti, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine dönük denetimlerin özellikle devam edeceğinin altını çizdi. Pamuk, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı denetim ve kontrollerde, esnaflarımız hem bilgilendiriliyor hem de eksikliklerinin en kısa zamanda tamamlanması için uyarılıyor. Özellikle gıda üretimi ve satışı yapan esnafımızın azami ölçüde dikkat ve hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Zira halk sağlığı asla ihmale gelemeyecek çok önemli bir konudur. Vatandaşın sağlığını riske atacak bir şekilde üretim veya satış yapan esnaflar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Elbette amacımız, esnafımızı zor durumda bırakmak değil, bu konuda farkındalıklarını arttırarak, vatandaşlarımızın temiz, sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmesini sağlamaktır” dedi.

Kaynak: İHA