Mersin'de Çocuk İşçiliği İle Mücadele Hız Kazandı

Başbakanlık genelgesiyle 2018 yılının ’Çocuk işçiliği ile mücadele yılı’ ilan edilmesinin ardından, İçel’de çocuk işçiliği ile mücadele çalışmaları hız kazandı.

Mersin'de Çocuk İşçiliği İle Mücadele Hız Kazandı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, bu konuda kamuoyunda farkınladılık oluşturmak amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Çocuk işçiliğinin önüne geçmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, ’çocuk koruma mobil ekipleri’ devreye giriyor.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, İçel’de çocuk işçiliğinin en aza indirilmesi için devam eden çalışmalara hız verdiklerini kaydederek, "Bu kapsamda, kamuoyu duyarlılığı oluşturmak amacıyla yazılı ve görsel medyada tanıtım çalışması yapıyoruz. Çocuk işçiliği ile mücadele konusu bir devlet politikasıdır. Çocuk Hakları Çocuk Komitesi olarak devletimizin çocuk işçiliği ile mücadele politikasını destekliyoruz. Özellikle İçel’de çocuk işçiliği ile mücadelede konusunda geçtiğimiz yıllarda uygulanan projelerle büyük mesafe alınmıştır" dedi.

İçel’de bu konuda en öncelikli sorununun, sokakta çöp toplayan çocuklar olduğunu ifade eden Sarı, "Tarımda ve sanayide de bu konun takipçisiyiz. Bu konuda sorumlu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yürütmeye devam ediyoruz. İçel, çocuk işçiliği ile mücadele açısından bir çok illere göre başarılı bir konumda. Özellikle pankart, afiş, raket ve medya organlarında kamuoyu duyarlılığı oluşturmaya ve bilinçlendirme faaliyetlerine hız vereceğiz. İl genelinde çalışma grupları oluşturacağız. Çocuk işçiliği önemli bir çocuk hakları sorunudur. Bu sorunun en aza indirilmesi için el birliği ile çalışacağız" diye konuştu.

Sarı, bu çerçevede çocuk koruma mobil ekiplerinin de çalışmalarını daha etkin sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA