Medineli Öğrencilerden Mehmetçiğe Peygamber Hurması

Medine’deki Türk okullarında okuyan öğrenciler ve öğretmenleri Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatındaki Mehmetçiğe Peygamber hurması gönderdiler.

Medineli Öğrencilerden Mehmetçiğe Peygamber Hurması
Suudi Arabistan’nın Medine şehrindeki Türk okullarında okuyan öğrenciler ve öğretmenleri, okul harçlıklarından biriktirdiği paralarla aldıkları Peygamber Hurmasını Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatındaki kahraman Türk ordusuna gönderdiler. Öğrenci ve öğretmenler duygularını ise, mektupla Mehmetçiğe iletti. Öğretmen ve öğrencilerin gönderdikleri hurma ve mektupları Gaziantepli işadamı Hasan Kayış, 2. Hudut Tabur Komutanlığına teslim etti.

"Mektupla duygularını ifade ettiler"

Medine Nur Hurmaları sahibi Gaziantepli iş adamı Hasan Kayış’ın okuduğu mektupta, "Medine-i Münevver’de iki denizin buluşması gibi buluşsun sevdalarımız. Afrin’in dağlarında zindan olsun alçaklara Mehmed’imin sevdası. Biz bu hediyeyi sana Fahrettin Paşa adına gönderiyoruz. Mehmed’im dedelerinin hatıraları sana güç versin. Mehmed’im rabbim, Bedir’de indirdiği meleklerini senin için de indirsin. Rabbim yüreğini ve bileğini kuvvetli eylesin. Mehmed’im son olarak sana üstad Necip Fazıl’ın yazdığı şu mısralarla sesleniyoruz. Mehmed’im sevinin başlar yüksekte. Ölsek de sevinin, eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir" ifadeleri yer alıyor.
Kaynak: İHA