Kırklareli'deki FETÖ Darbe Girişimi Davası

Eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Koçak: 'Zırhlı araçlar ve tankların çalıştırıldığı belirtilen Ersun Kışlası, tugay komutanının karargahına yaklaşık 5 kilometre mesafededir. Zırhlı araçlar ve tankların çalıştırıldığına ilişkin bilgi verilmemiş ve haberim olmamıştır'

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 8 tutuklu eski askeri personelin yargılandığı davaya devam edildi.

TSK'dan ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada Koçak, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir'in esasa ilişkin mütalaasına ilişkin savunmasını yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece tüm personeli göreve çağırarak hazırlanması talimatını verdiğini belirten Koçak, amacının darbeyi engellemek olduğunu savundu.

Ersun Kışlasındaki zırhlı araçlar ve tankların çalıştırılmasından bilgisinin olmadığını iddia eden Koçak, "Zırhlı araçlar ve tankların çalıştırıldığı belirtilen Ersun Kışlası, tugay komutanının karargahına yaklaşık 5 kilometre mesafededir. Zırhlı araçlar ve tankların çalıştırıldığına ilişkin bilgi verilmemiş ve haberim olmamıştır. Benim emrim ve bilgim olmadan çalıştırılmış olabilir." ifadelerini kullandı.

Koçak, görevinden ihraç edilen tutuklu sanık İl Jandarma Komutan Vekili Mehmet Metin Omur'un o gece bilgi almak için yanına geldiğini ve şaşkınlık içerisinde olduğunu gördüğünü dile getirerek, Omur'dan valinin yanına gitmesini istediğini ileri sürdü.

Omur'un da şaşkın bir tavır içerisinde odadan çıktığını aktaran Koçak, gece boyunca görevinin başında olduğunu belirtti.

Koçak'ın savunmasının ardından duruşmaya öğle arası verildi.
Kaynak: AA