Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan Açıklaması 'Sağlıklı Hayat Temel Hakların Başında Gelmekte'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, 14 Mart Tıp Bayramı’na dair yazılı açıklamada bulundu.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan Açıklaması 'Sağlıklı Hayat Temel Hakların Başında Gelmekte'


Başkan Nursaçan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle insan anlayışının benimsendiği günümüzde sağlıklı bir hayat, vazgeçilmesi mümkün olmayan temel hakların başında gelmektedir.

1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi şeklinde başlayan Tıp Bayramı, 1976 tarihinden itibaren 14 Mart’ı da içine alarak ‘Tıp Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Hepimizin doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinden belki de en önemlisi sağlıklı yaşam hakkıdır. Bu sebeple yaşadığımız çağda tüm insanlara ulaşılabilir sağlık hizmeti verilmesi gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Devletimiz de ‘Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumlar ulaşabilir’ anlayışıyla son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak sağlık alanında ülkemiz, tercih edilen ülke konumuna ulaşmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmesi için en zor koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan başta doktorlarımız, hemşirelerimiz ve ebelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”
Kaynak: İHA