Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

Mahkeme heyeti 2 sanığın beraatine karar verdi.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2 sanık beraat etti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki iki ayrı duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, müftülükte memur olarak çalışan Kazım İ, emekli Abbas Ş. ve eski zabıta memuru Abidin K. katıldı.

Abidin K. savunmasında, zabıtalık yaparken ihraç edildiğini söyledi.

Terör örgütüyle hiçbir bağının bulunmadığını savunan Abidin K, "2013 yılının sonunda eşim rahatsızlandı. Yatağa bağlı olarak kaldığı için eşim ve çocuklarıma ben bakmak zorunda kaldım. Arabamı satıp borçlarımı ödedim, kalan parayı da Bank Asya'ya yatırdım. Bank Asya ile hiçbir bağım yok. Bu bankaya yatırmamın tek sebebi, o gün çok yoğundum. Diğer bankalarda çok fazla sıra vardı, bu bankada sıra yoktu. Parayı kısa bir süre sonra da çektim." ifadelerini kullandı.

Abbas Ş. de savunmasında, kapatılan Bank Asya'ya 2013 yılında 17 bin lira yatırdığını belirtti.

Sanık Abbas Ş. son söz olarak, "Bu memleketin birliği ve beraberliği bozulmasın." ifadesini kullandı.

Diğer sanık Kazım İ. ise müftülükteki görevine devam ettiğini belirterek, "53 yaşındayım hiçbir zaman cemaat ve tarikat bağlantım olmadı. Bunlarla her zaman mücadele ettim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti Abbas Ş. ve Kazım İ'nin beraatine karar verirken Abidin K'nin duruşmasını erteledi.

Kaynak: AA