Kahta'da Pulmoner Rehabilitasyon Haftası Etkinliği

Adıyaman’ın Kahta ilçe Devlet Hastanesi tarafından Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kahta'da Pulmoner Rehabilitasyon Haftası Etkinliği
Kahta Devlet Hastanesinin önünde bulunan alanda düzenlenen etkinlikte, hastalara solunum egzersizi hakkında bilgilendirme yapılarak, broşürler dağıtıldı.

Kurulan stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgi veren Kahta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Betül Sertel, “Obstrüktif akciğer hastalığının Türkiye’de önemli bir sorundur. Özellikle 40 yaş üzerindeki insanlarda daha sık görülüyor. Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık personelimizin ve toplumumuzun bilgilendirilmeleri, farkındalıklarının artırılması ve güncel gelişmelerin paylaşılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Günde en az 15 dakika kendi tempolu yürüyüş yapılmasını söyleyen

Dr. Sertel, “Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen pulmoner rehabilitasyon. Kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi, sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür pulmoner rehabilitasyon. Bundan dolayı bacak hareketleri, kol hareketleri ve nefes hareketleri yaparak bir hayat şekli haline getirmemiz gerekir. Günde en az 15 dakika kendi tempomuzda mutlaka yürüyüş yapmak çok önemlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA