Gümüşhacıköy'de 'Koruyucu Aile' Toplantısı Yapıldı

Gümüşhacıköy ilçesinde Gönül Elçileri projesi kapsamında yürütülen "Koruyucu Aile" programıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda konuşan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Abidin Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Gönül Elçileri" projesinin alt kolu olan "Koruyucu Aile" programını tanıttı.

Koruyucu aile kavramının toplum için önemli bir kavram olduğunu belirten Özcan, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın yürüttüğü Gönül Elçileri Projesi genelde gönüllülük üzerine çalışılan bir proje. Her hangi bir alanda değil dezavantajlı gruplara veya toplumda ihtiyaç duyulan herkese insanların gönüllü olarak verdikleri hizmet. Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun ailelerdir."

Program, İlçe Merkez Cami İmam Hatibi Recep Culha'ın koruyucu ailenin dinimizdeki yeri ve önemi hakkında bilgilendirme yapmasının ardından son buldu.

Programa, Kaymakam Mehmet Çağatay Çakal, Jandarma Komutanı Aziz Bektaş Kaymak, Emniyet Müdürü Ender Turan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA