Glutensiz Kafeden 'Gultensiz Çiğköfte'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çölayak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler içinkısa bir süre önce faaliyete geçirdiği ‘Glutensiz Bir Başka Kafe’ de bu kez de glutensiz çiğköfte yaptı.

Glutensiz Kafeden 'Gultensiz Çiğköfte'
Bünyesinde yaptığı glutensiz unlu mamüllere, (ekmek, pasta, tatlı, pizza, lahmacun, hamburger) gibi ürünlere bir de çiğköfte ekledi.

Kafedeki şeflerin önderliğinde yapılan çifğköfte önceki gün ‘Glutensiz Bir Başka Kafe’nin misafirlerine ikram edildi.

Kafenin şefi tarafından yoğrulan çiğköfteyi yine kafede istihdam edilen zihinsel ve ruhsal engelli korumalı garsonlar tarafında yapıldı.

SOSYAL İŞLETME MODELİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

‘Glutensiz Bir Başka Cafe’ işgücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engelli kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla hayata geçirilen korumalı bir işyeridir. Aile Sosyal Politika Bakanlığı’dan alınan ‘Korumalı İşyeri Statü Belgesi’ ve İŞKUR hibe programı ile desteklenen bir proje. Yüzde 75’ini zihinsel ve ruhsal engellinin oluşturduğu sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bu kafenin diğer bir ayrıcalığı ise ürünlerin tamamen glutensiz olması. Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden kişiler için ürünlerin tamamı glutensiz olaraküretiliyor.
Kaynak: İHA