FETÖ Sanığı Eski Rektör Resepsiyon Görevlisini Özel Kalem Müdürü Yapmış

FETÖ sanığı eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu'nun, kadro olmamasına rağmen tutuklu sanık resepsiyon görevlisi Güler'i özel kalem müdürü olarak çalıştırdığı ortaya çıktı

Yalova’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddia edilen tutuksuz sanık eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile tutuklu sanık eski özel kalem müdürü Mehmet Güler’in yargılanmasına devam edildi.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Eruslu ve Güler ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Yalova Üniversitesi Personel Daire Başkanı Cemal Şensoy, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ersan Şahin ve sanık Eruslu’nun şoförü Yasin Taş tanık olarak dinlendi.

Personel Daire Başkanı Şensoy, soru üzerine Eruslu ve Güler’in örgütle bağı konusunda bilgisi olmadığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı, Şensoy’un üniversitede özel kalem müdürlüğü kadrosunun olmadığını söylemesi üzerine, "Mehmet Güler taşerondan girip nasıl rektörün özel kalemi oluyor, kim yaptı? Kendi kendine mi gelip oturuyor, 'özel kalem diye bir kadro yok' diyorsun, 'özel kalem müdürlüğü yaptı.' diyorsun, nasıl oluyor, bu adam ne iş yapıyor, öyle bir kadro olmadığı halde buna niye göz yumuyorsun?" diye sordu.

Şensoy, Güler’i eski Rektör Eruslu’nun şifahen görevlendirdiğini belirterek, bu durumdan kendisinin sorumlu olmadığını söyledi.

Sanık Mehmet Güler ise savunmasında üniversitede "resepsiyon görevlisi" olarak çalıştığını anlattı. Güler, ailesi zor durumda olduğundan tahliyesini talep etti.

Eski Rektör Eruslu da savunmasında mahkeme başkanı tarafından Yalova Üniversitesi kütüphanesinde yapılan görevlendirmelerde yer alanların FETÖ/PDY’den yargılandığını hatırlatması üzerine FETÖ’nün faaliyetlerini pasifize etmek için böyle bir görevlendirme yaptığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verilerek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA