Dumlupınar Gazisine Vefa

İçel Büyükşehir Belediyesi, 98 yaşındaki Dumlupınar Denizaltı Gazisi Hüseyin Akış’a sahip çıktı.

Dumlupınar Gazisine Vefa
İçel Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan 1953 tarihinde NATO tatbikatından dönerken Çanakkale Boğazı’nın Nara Burnu açıklarında İsveç bayraklı yük gemisiyle çarpışarak denizcilik tarihimizin en trajik kazası sonucu batan TCG Dumlupınar denizaltının 86 kişilik mürettebatından hayatta kalan tek kişi olan emekli astsubay Hüseyin Akış’a sahip çıkıyor.

Gazi Akış’ı evinde ziyaret ederek sağlık kontrolünü yapan ekipler, kişisel bakımını gerçekleştirdi. Kişisel temizlik ve ev temizliğinin yanı sıra Gazi Akış’ın 25 yaşındaki Down sendromlu oğlu Hüseyin Akış ile de ilgilenen ekipler, bakım hizmetlerini düzenli olarak sürdürecek.

Eşi yaklaşık iki ay önce vefat eden Akış’ı evinde ziyaret ederek evde sağlık ve bakım hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dumlupınar Denizaltı Gazisini yalnız bırakmıyor.

“Hep birlikte olursak birliğimiz, beraberliğimiz olur”

Dumlupınar ruhunu hala dün gibi yaşamaya devam eden Akış, 65 yıllık anılarını evinin bir köşesine yerleştirdiği fotoğraf albümü ile yaşatmaya devam ediyor. Çanakkale Boğazı’nda Dumlupınar Gemisinin batış anını anlatan ve beraberlik mesajları veren Akış, “Bu memleket hepimizin. Bu toprak bizim ve bu toprağın müdafaasını biz yapıyoruz. En küçüğünden en büyüğüne kadar sahip çıkmamız lazım. Biz bu toprakları çok zor kazandık. Birbirimize de candan bir şekilde sahip çıkmalıyız. Hep birlikte olursak birliğimiz, beraberliğimiz olur” dedi.

“Sizin yaptıklarınız çok büyük bir hizmet”

Sağlık ekiplerinin ziyaretlerinden son derece memnun olduğunu dile getiren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten Akış, “Ona yalnızca ben değil tüm Türkiye’nin sahip çıkması lazım. Hakikaten iyi bir insan olduğunu ben anlıyorum. Birbirimize saygı ve sevgi duymalıyız. Siz bu hizmet ile burada en yüksek seviyede insanlık yapıyorsunuz. Siz işinizi gücünüzü bırakıp İçel’den buraya

kadar geliyorsunuz Hüseyin Akış’ı ziyaret edip, onu dinliyorsunuz. Sizin yaptıklarınız çok büyük bir hizmet. Siz hizmetin en iyisini yapıyorsunuz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA