Çıldırlı Muhtarlardan 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Ardahan'ın Çıldır İlçesi Muhtarlar Derneği, Zeytin Dalı Harekatı'na destek programı düzenledi Vali Bilmez: 'Bölgemizde yaşanan olaylar, 1. Dünya Savaşı'nın devamı niteliğinde olan olaylardır. Bölgede haritaların yeniden çizilmeye çalışıldığı bir dönemdeyiz. Onun için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir'

Çıldırlı Muhtarlardan 'Zeytin Dalı Harekatı'na Destek
Çıldırlı Muhtarlar Derneği, Zeytin Dalı Harekatı'na destek programı düzenledi.

Çıldır Gölü Sosyal tesislerinde düzenlenen programda, Çıldır ilçesindeki köy ve mahalle muhtarları Zeytin Dalı Harekatı'na destek amaçlı Mehmetçik Vakfı'na teslim edilmek üzere para topladı. Programa, Ardahan'daki bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Açık attırmayla satışa sunulan bir hindi eti ise yoğun ilgi gördü.

Burada konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, Türkiye'nin artık ülke içinde değil, ülke dışında da terörün yuvalandığı bölgelerde mücadele ettiğini belirterek, bu etkinliğin Mehmetçik için moral olduğunu ifade etti.

Zeytin Dalı Harekatı ile 30 yıldır devam eden terör belasından kurtulacağını belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Bölgemizde yaşanan olaylar, 1. Dünya Savaşı'nın devamı niteliğinde olan olaylardır. Bölgede haritaların yeniden çizilmeye çalışıldığı bir dönemdeyiz. Onun için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliği, kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Bu ülkede yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşıdır. Şer odaklarının içimizdeki farklılıkları bizi birbirimize düşürmek için kullanmalarına fırsat vermememiz lazım."

Bu ve benzeri etkinliklerle Mehmetçiğin yanında olunduğuna dikkati çeken Bilmez, Çıldır'da böyle bir etkinliğin yapılmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Programda Çıldırlı halk ozanları da söyleşileriyle Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.
Kaynak: AA