'Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi' Ziyarete Açıldı

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı'nda ziyaretçilerini ağırlayan müzede, Çanakkale Savaşı'nın onurlu mücadelesi anlatılıyor, askerlere ait eşyalar sergileniyor.

Kartal'da, "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" ziyarete açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre müze, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüne sayılı günler kala Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Kartal Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi iş birliğinde kurulan müze, açılış gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Ücretsiz gezilebilen müzeyi, vatandaşların yanı sıra okullar da ziyaret ediyor. Kartal Hesna Gündeş İlkokulu ve Kartal Yakacık Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi (İş Okulu) öğrencilerinin ilk ziyaretçileri arasında yer aldığı müzede, bu sene temsili şehitlik bölümünde Afrin’de şehit düşen 3 Kartallı askerin ismi de yer alıyor.

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mühimmat, askeri teçhizatlar, kişisel eşyalar ve daha pek çok malzeme ve belgeyi içeren müzede panolar aracılığı ile bilgi de veriliyor.

Mart ayı boyunca ziyarete açık kalacak müzede sıhhiye çadırı, maket mezar taşları ve kuru ekmek ile dönemin savaş koşulları da canlandırılıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle açılan müzede, Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden ve kütüğü Kartal’da olan şehitler için de ayrı bir bölüm bulunuyor.
Kaynak: AA