Belediye 47 Bin Kadına Meslek Eğitimi Vermeyi Hedefliyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince açılan merkezde kadınlara takı tasarımı, ahşap ve tekstil gibi alanlarda kurslar veriliyor Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Yaman: 'Hedefimiz MARMEK sayesinde 47 bin kadına ulaşmak'.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlar için meslek edindirme kursları açtı.

Belediye tarafından kadınların meslek edinerek ev ekonomisine katkıda bulunmaları için Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının bünyesinde Meslek Eğitim Merkezi (MARMEK) oluşturuldu.

MARMEK'te kadınlar için takı tasarımı, ahşap ve tekstil gibi alanlarda kurslar düzenleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, belediye olarak kadınların, gençlerin, öğrencilerin ve engellilerin ihtiyaçlarını karşılamaya önem verdiklerini aktardı.

"Hedeflerinin MARMEK sayesinde 47 bin kadına ulaşmak olduğunu" bildiren Yaman, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız burada kurslarına devam ederken çocukları da açtığımız kreşte emin ellerde eğitim alıyorlar. Hem kursiyerlerimiz rahat ediyor hem de çocukları. Burada kurslarını tamamlayan kursiyerlerimizin işe girme konusunda kendilerine yardımcı olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah bu şekilde eğitim öğretime de katkıda bulunacağız."

Yaman, kadınların, el emeği göz nuru ile ortaya koydukları ürünlerin, belediye tarafından açılan AMBER'de satışa sunulduğunu kaydetti.

Kursiyer İlknur Erokman da, evde boş zaman geçirmek yerine katıldığı kursta meslek sahibi olduğunu işaret ederek, şunları söyledi:

"Evde geçireceğimiz boş zamanlarımız yerine buraya gelip meslek sahibi oluyorum. Ben burada kursa katılırken oğluma kreşte ücretsiz şekilde bakılıyor. Bana ve oğluma bu imkanları sağlayanlara teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA