Antalya'daki Savcıya Silahlı Saldırı Davası

Eski Korkuteli Cumhuriyet savcısını silahla yaralayan polis memuru ile zabıt katibi eşinin yargılanmasına başlandı Mahkeme heyeti sanık polis memurunun tutukluluk halinin devamına, eşinin ise tahliyesine karar verdi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde görevli olduğu dönemde Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'i silahla yaralayan polis memuru ve adliyede katip olarak çalışan eşi hakim karşısına çıktı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar polis memuru Turgut ile katip eşi Şerife Avcı ve avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak önceki ifadelerinde susma hakkını kullanan Turgut Avcı'ya söz verildi.

Olay günü hasta olan eşini hastaneye götürdüğünü belirten Avcı, "Eşime savcı beyden izin almasını istedim. İzin aldığını söyleyince birlikte hastaneye gittik. Muayeneden sonra 14.00'te tahlil sonuçlarının çıkacağını, yeniden gelmemiz gerektiğini söylediler. Eşimi adliyeye götürürken savcı bey aradı. Eşime doktorun ne dediğini sordu. Eşim de öğleden sonra tahlil sonuçlarını almaya gideceğimizi söyledi. Bunun üzerine savcı bey, 'Öğleden sonra bir yere gidemezsin, izin vermiyorum.' dedi. Bunun üzerine eşimi adliyeye bırakıp öğleden sonra sonuçları almaya yalnız gittim." diye konuştu.

- "Böyle bir şey yaptığım için kendimden utanıyorum"

Eşinin 15.00 gibi arayarak ilaçlarını ve raporunu istediğini anlatan Avcı, bunun üzerine okuldan çıkan iki çocuğunu da alarak adliyeye gittiğini dile getirdi.

Savcı Küçüköner'in odasına girerek kendisi ve eşinin hasta olduğunu söyleyip, ilaçları gösterip raporu verdiğini aktaran Avcı, şöyle devam etti:

"Savcı Bey aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözler sarf etti. 'Eşiniz yalan söylüyor, samimiyetine inanmıyorum.' dedi. Eşime, 'Seni kimseyle değiştirmeyeceğim, eşek gibi çalışacaksın.' ifadesini kullandı. Masanın üstündeki ilaçları eliyle iterek, 'Toplayın ilaçları defolun gidin.' dedi. Tam çıkacakken Kürtçe ağır bir küfür ettiğini duydum. 10 yıllık eşimin yanında bana bağırması ve aşağılayıcı ifadeler kullanması nedeniyle kendimi kaybettim. Belimdeki beylik tabancamı çekerek ateş etmeye başladım. Şoka girmiştim, daha sonrasını hatırlamıyorum. Küçüköner üst komşumuzdu. Aramızda samimiyet vardı. Çok üzgün ve pişmanım. Böyle bir şey yaptığım için kendimden utanıyorum. Savcı beye geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum."

- "Yapma, ne yapıyorsun?"

Şerife Avcı da eşiyle benzer şeyler söyledi.

Mahkeme başkanı sanığa, "Daha önceki ifadelerinizde böyle bir ağır küfürden neden bahsetmediniz?" sorusunu yöneltti.

Avcı, soruşturma evresinde olayın şokunu hala yaşadığı için Kürtçe küfür detayını söylemeyi unuttuğunu ileri sürdü.

Tam kapıdan çıkmak üzereyken eşinin ateş ettiğini gördüğünü ifade eden Avcı, bunun üzerine "Yapma ne yapıyorsun?" diyerek bağırdığını ancak eşine mani olamadığını iddia etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Korkuteli Adliyesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev yapan Veli Caner, olay sırasında vurulan savcının odasında bulunduğunu bildirdi.

Caner, savcının sanıklara her hangi bir aşağılayıcı ifade kullanmadığını ve küfür etmediğini savundu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin söz verdiği davanın savcısı, sanıklardan Şerife'nin tahliyesine, eşi Turgut Avcı'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme, Şerife Avcı'nın tahliyesine, eşinin ise tutukluluğunun devamına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Olay

Korkuteli'nde görevliyken Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makam odasında 10 Ekim 2017'de, aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife Avcı'nın polis memuru eşi Turgut Avcı tarafından beylik tabancasıyla ağır yaralanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınan Küçüköner, tamamlanan tedavisinin ardından başka bir ile tayini çıkmıştı. Gözaltına alınan Turgut ile Şerife Avcı çifti tutuklanmıştı.

Kaynak: AA