'Vicdan Konvoyu Sessiz Kadınların Çığlığı Oldu'

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, "Vicdan Konvoyu"nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Suriyeli kadınların "sessiz" çığlığı olduğunu belirtti.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, "Vicdan Konvoyu"nun Esad rejiminin hapishanelerinde her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için 6 Mart'ta yola çıktığını hatırlattı.

Konvoya, Güney Afrika'dan Malezya'ya, Şili'den Etiyopya'ya birçok ülkeden 450'nin üzerinde sivil toplum kuruluşunun destek verdiğine dikkati çeken Kurt, şunları kaydetti:

"Suriye'de Esad rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için 6 Mart'ta İstanbul'dan yola çıkan Kadınlar için Vicdan Konvoyuna destek veren dünyanın dört bir tarafından binlerce kadın, 8 Mart'ta Hatay'ta dünyaya bu kadınların serbest bırakılmaları için çağrıda bulundular. 55 ülkeden 200 otobüsle Suriye sınırına dayanan kadınların sessiz çığlığını duyuyor musunuz? Sadece ve sadece masum Suriyeli kadınların özgürlüklerini talep ediyorlar. Buruk bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm dünyadaki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar yarınların daha umutlu olmasını temenni eder Vicdan Konvoyu’na destek veren Farklı Milletlerden tüm kadın kardeşlerime teşekkür ederim."

Kaynak: AA