Vali Coşkun Açıklaması 'Kadınlarımız Üretimin Her Alanında Yer Almalı'

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında uygulanan ‘Gül Kokulu Eller’ projesinin Değirmenocağı köyündeki uygulama alanını ziyaret etti.

Vali Coşkun Açıklaması 'Kadınlarımız Üretimin Her Alanında Yer Almalı'
Kursiyerlere gül takdim eden Vali Coşkun daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam’dan projeler hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Sağlam, biri SODES projesi olan ’Gül Kokulu Eller’, diğeri ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İl Özel projeleri çerçevesinde uygulamaya konulan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışmaları başlatılan ’Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar’ olmak üzere iki projenin uygulandığını ifade etti.

’Gül Kokulu Eller’ projesi kapsamında kursiyerlere 144 saat süreli gül yetiştiriciliği eğitimi verildiğini belirten Sağlam, ’Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar’ projesinde ise 2 kurs planlandığını, şu an birinci grubun eğitimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Ziyaretinin devamında projenin uygulama alanı olan 500 metrekarelik gül serasında incelemelerde bulunan Vali Coşkun, gül fidanı dikerek fidana can suyunu verdi. Daha sonra kursiyerlerle bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Ömer Faruk Coşkun, burada yaptığı konuşmada, "Bugün ’Gül Kokulu Eller’ ve ’Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar’ isimli projelerimizin Değirmenocağı köyümüzdeki uygulama alanlarını ve kursiyerlerimizi ziyaret etmek üzere buradayız. Değirmenocağı ve çevre köylerimizden yaklaşık 100 kadınımız bu projeler kapsamında kurs alıyor ve gül yetiştiriciliğinin tekniklerini öğreniyorlar. Bundan sonraki süreçte kursiyerlerimiz gül üretiminde ve pazarlamasında bilfiil işin içerisinde olacaklar ve kendi kazançlarını sağlayacaklar. Bu sayede kendi bütçelerine önemli bir katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Kadınlarımızın üretimin her alanında yer almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de projede yer alan kadınlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Vali Coşkun, ziyareti sırasında orada bulunan çevre köylerin muhtarları ile de bir süre sohbet etti. Ziyaret sonunda, kursiyerler ve muhtarlar Vali Coşkun’a ziyareti nedeniyle teşekkür ettiler.

Vali Coşkun’un ziyaretinde Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da yer aldı.
Kaynak: İHA