Türkiye'nin Noterleri Çeşme'de Buluştu

İzmir Noter Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum, Türkiye’nin her bölgesinden 256 noterin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye'nin Noterleri Çeşme'de Buluştu
Çeşme ilçesi Altın Yunus Otel’de gerçekleşen sempozyumda yetkililer, kongre ve toplantı turizminin gelişmesinin İzmir’e bir çok yönden katkı sağlayacağını belirtti.

İzmir Noter Odası Başkanı Gülcan Holat, ‘Ölüme Bağlı Tasarruflar’ konulu sempozyuma Türkiye’nin her bölgesinden 256 noterin katıldığını söyledi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal’ın da konuşmacı olarak katıldığı toplantılarının çok faydalı geçtiğini belirten Holat, İzmir olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.



“Adliyenin yükünü azaltıyoruz”

Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Cin, toplantılarda meslek içi eğitimin yanı sıra uygulamada karşılaşılan sorulara yanıt bulduklarını söyledi.

Hukukun uygulayıcıları olarak mesleklerinin icrasında ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Cin, “Noterlerimiz, işlem ilgilisine hukukçu kimliği ile danışmanlık hizmeti sunarken, kişinin istekleri doğrultusunda da işlemlerin resmiyet kazanmasını sağlamaktadır. Adliyenin yükünün azaltılması ve insanlar arası güvenin tesisi yönünde çok önemli bir görevlerimiz var” diye konuştu.

Kaynak: İHA