TEKAD'dan Çocuklara 'Bağımlılık' Semineri

Yeşilay Haftası dolayısıyla Tepebaşı Akademi Derneği (TEKAD) tarafından Eskişehir’de çocuklara yönelik bağımlılık konulu seminer düzenlendi.

TEKAD'dan Çocuklara 'Bağımlılık' Semineri
Suzan Gürcanlı Ortaokulu öğrencilerine yönelik verilen seminerde öğrencilere madde bağımlılığının yanında çağın en ciddi sorunlarından biri haline gelen teknoloji bağımlılığı ve zararları hakkında da bilgi verildi.

Ayrıca seminerde, çocuklara çeşitli hediyelerle birlikte “Sanal dünya yalan dünya, çık dışarıya arkadaşınla oyna” mesajı da verildi.

TEKAD Başkanı Sinan Şengel seminerle ilgili, “Dernek olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurucu başkanımız İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın eğitimci olması sebebiyle özellikle gençlik ve öğrenci projelerimiz ön plana çıkıyor. Kendisinin öncülüğü ve destekleri ile toplum yararına birçok projeye imza atıyoruz. Bunun bir örneğini de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Günümüz çocuk ve gençlerinin en büyük sorunu bağımlılık. Uyuşturucu madde kullanımı ne yazık ki ortaokul seviyesine kadar inmiş durumda. Çocuklarımızı bu zararlı maddelerden korumak ve bilinçlendirmek toplum olarak hepimizin görevidir. Bir diğer bağımlılık da farkında olmasak da teknoloji bağımlılığıdır. Çocuklarımıza kendi elimizle verdiğimiz telefon, tablet ve bilgisayarların nasıl bir tehlike olduğunun anne babalar olarak ne yazık ki farkında değiliz. Bu cihazlarla çok uzun vakit geçirmeleri çocukları gerçek hayattan uzaklaştırmakta, internet ve sosyal medyadan gelebilecek her türlü tehlikeye de kapı aralamaktadır. Aileler ve çocuklarımızın bilinçlenmesi adına bu tür seminer ve çalışmalarımız artarak devam edecektir” diye belirtti.

Kaynak: İHA