Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Birecik'te ortaokul öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Hatica Sadık Fincan Orta Okulunun Rehber Öğretmeni Pınar Yaşar tarafından hazırlanan tiyatro oyunu, 6. ve 7. sınıf öğrencileri tarafından okulun konferans salonunda sahnelendi.

Çevre temizliği, doğa ve hayvan sevgisi temalı tiyatro oyunun izleyicilerce ilgiyle karşılandı.

Tiyatroyu izleyenler arsında yer alan Kaymakam Kadir Perçi, oyunu sergileyen öğrencileri tebrik etti.

Tiyatro oyunun çok güzel mesajlar içerdiğini belirten Perçi, "Hayvanlar da birer canlıdır. Onları koruyup kollamalıyız. Çevremizi temiz tutmalıyız. Amacımız hayvan sevgisini çocuklara aşılamak" dedi.

- İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanlığı İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

İlçenin ortasında geçen Fırat Nehri'nin kenarında toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.Ülkü Ocakları Birecik İlçe Başkanı Salih Başkapan, yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'ın şairi Ersoy'u rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen Başkapan, " Biz ülkücü Türk milleyetçileri olarak ya istiklal ya ölüm şuuru içerisinde inandığımız yolda yürümekteyiz. Bugün ülkemiz büyük bir mücadele içerisindedir.Bu süreçte ülkü ocakları teşkilatları olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

- Viranşehir'de futbol turnuvasıViranşehir Belediyesi tarafından kurumlar arası futbol turnuvası düzenlendi.

Viranşehir'de bugün başlayan turnuva, 1 Nisan'da yapılacak final müsabakasıyla sona erecek.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada, belediye tarafından ilk kez düzenlenen turnuvadaki hedeflerinin kurumlar arası birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmayı pekiştirmek olduğunu söyledi.

Çimşit, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi.

Kaynak: AA