Öğrenciler, İstiklal Marşı´Nı Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Balıkesir’in Edremit ilçesinde öğrencilerin gelecekle arasında tarihi, milli ve manevi bir köprü kurabilmelerini sağlamak, istiklale olan bağlılıklarını pekiştirerek vatan millet, bayrak sevgisini ve saygısını geliştirmek amacıyla düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü nedeniyle düzenlenen İstiklal Marşını Etkili ve Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrenciler, İstiklal Marşı´Nı Güzel Okumak İçin Yarıştılar
5-6-7-8 Mart tarihlerinde birinci sınıflar, ilkokullar, ortaokullar ve liseler olmak üzere toplamda 4 kategoride 79 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada 12 öğrenci kendi kategorisinde dereceye girerek, ödüllendirilmeye hak kazandı.

Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen İstiklal Marşırı Etkili ve Güzel Okuma Yarışması Ödül Törenine İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program yarışmada dereceye giren 12 öğrencinin İstiklal Marşını okumalarıyla devam etti.

Birinciliği paylaşan öğrenciler ödüllerini İlçe Kaymakam Ali Sırmalı’dan, İkinciliği paylaşan öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’tan, Üçüncülüğü paylaşan öğrencileri ise ödüllerini Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi Müdürü Hikmet Haşlak’tan aldılar.
Kaynak: İHA