Öğrenciler Bowling Oynayarak Matematik Öğreniyor

Sarıgöl Dindarlı Ahmet Yoldaş İlkokulu 1. sınıf öğrencileri bowling sayesinde hem matematiği öğrenmeye hem de sevmeye başladı.

Öğrenciler Bowling Oynayarak Matematik Öğreniyor
Okulun 1. sınıf öğretmeni Hatice Turan Taş, öğrencileri için matematik dersini daha eğlenceli bir hale getirmek için bowling oyununu kullanarak öğrencilerin matematik dersini sevmesini ve konuları daha kalıcı öğrenmelerini sağladı.

19 kişilik sınıfında öğrencilerinin bowling ile özellikle çıkarma işlemini kavradığını belirten Öğretmen Hatice Turan Taş, "Öğrencilerime matematik dersini daha sevimli ve kolay hale getirmek için matematiği oyun şekline sokarak bowlingten yararlandım. Böylece öğrencilerim hem oyun oynadılar, hem de çıkarma işlemini kolayca kavradılar" dedi.

Sarıgöl-Dindarlı Ahmet Yoldaş İlkokulu Müdürü Ahmet Balamutcu ise, "Öğretmenimin böyle farklı bir düşünce ile matematiği oyun haline getirerek öğrencilerimize kavratmasından memnunum. Mutlaka eğitimde küçük öğrencilerin dikkatlerini çekecek oyunlarla ders işlenmesi daha etkili olmakta" şeklinde konuştu.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç ise ilkokullarda küçük öğrencilerin dersteki dikkatinin azami 15 dakika olduğunu belirterek, "Tüm derslerde öğretilecek konular çocuklarımızı oyun şeklinde verildiğinde çocuklarımızın dikkatini çekecek ve hızlı kalıcı öğrenmelerine sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: İHA