ODTÜ Bilim Otobüsü Sungurlu'da

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) akademik personel ve öğrencilerinden oluşan ekip Sungurlu’da.

ODTÜ Bilim Otobüsü Sungurlu'da
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit’in daveti üzerine “ODTÜ Bilim Otobüsü” ilçeye gelerek merkezde Dr. Sedat Baran Dr. Melahat Baran Ortaokulu ve köy okulları Aşağı Fındıklı ilkokulu -Ortaokulu, Kaledere Şehit Bayram Kesekler YBO ve Kaledere İlkokulunda toplamda 42 Öğretmen ve 460 öğrenci ile buluştular.

Öğretmen ve öğrencilere seminer veren Prof. Dr. Hüseyin Vural, ülkemizin çeşitli okullarında farklı alanlarda başarılı olan öğrencilerden örnekler vererek öğrencilerin çok çalışmalarını bilim, fen ve teknolojiye önem verip takip etmelerini ve öğrencilerden kendilerine başarılı bir gelecek çizmelerini istedi. Öğrenciler gruplara ayırarak çeşitli bilimsel deneyler yapıldı, oyunlar oynandı, çeşitli yarışmalar yapılarak başarılı öğrencilere ödüller verildi.

Profesör Doktor Hüseyin Vural öğretmenlere yönelik yaptığı seminerde öğretmenlerin öğrencilere örnek olması gerektiğini çocukların ufkunun genişletilmesi ve özgüvenlerinin artırılması gerektiğini belirtti.

Çok sayıda okul ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Hüseyin Vural çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenci hikayeleri paylaşarak okullarda öğretmenlerimizin fedakarca çalıştığını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Prof. Dr. Hüseyin Vural’a ve beraberindekilere bizleri kırmayıp davetimiz üzere ilçemize gelip öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle buluştukları için teşekkür etti.
Kaynak: İHA