Milli Silah Ve Araçların İsimleri Sokaklara Verildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla bazı sokak adları, milli imkanlarla geliştirilen 'ATAK', 'Altay', 'Anka' ve 'Cirit' gibi silah ve araç isimleriyle değiştirildi.

Milli Silah Ve Araçların İsimleri Sokaklara Verildi
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda da kullanılan milli silahların ve askeri araçların isimleri bazı sokaklara verildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bostanbükü köyünde bulunan ancak daha sonra belediye sınırlarına geçen Musalla Mahallesi'nde bazı cadde ve sokak isimlerinin değiştirildiğini söyledi.

Kararın bir hafta önce yapılan toplantıda alındığını ifade eden Ürkmezer, "Musalla Mahallesi'ne dahil olan cadde ve sokakların, ilçemizde hazırda bulunan cadde ve sokaklarla aynı isimleri taşıdığını fark ettik. Bu isimleri değiştirmemiz gerekiyordu. Safranbolu'daki hemşehrilerimiz her şeyin farkında, hassasiyeti yüksek olan bir şehir. Şehrin yöneticileri olarak bizlerin de bu hassasiyeti desteklememiz ve bunu vurgulamamız gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Şubat ayı içerisinde Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akpınar'ın vasiyetinde Safranbolu'yu vurgulamasının kendilerinini gururlandırdığını aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Afrin'de yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekatı'na destek hem de yerli ve milli silahları daha da vurgulamak, devletimize bu hususta olan desteğimizi sergilemek amacıyla belediye meclisinde böyle bir karar çıkardık. Belediyemize yeni dahil olan ve mükerrer isim taşıyan sokakların isimlerini değiştirdik. Bu kararla; Zeytin Dalı Caddesi, ATAK Sokak, Cirit Sokak, Bayraktar Sokak gibi yerli ve milli silahları ilçemize sokak ismi olarak verdik."

Yürütülen harekata kendilerinin de küçük de olsa moral verdiklerini vurgulayan Ürkmezer, belediye olarak daha önce Afrin'de terörle mücadele eden askerlere "kıtır" gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Belediye meclisinden alınan kararla; Yıldız Caddesi-Zeytin Dalı, Cami Sokak-ATAK Sokak, Değirmen Sokak-Cirit Sokak, Kaya Sokak-Altay Sokak, Lale Sokak-Bayraktar Sokak, Vatan Sokak ise Anka Sokak olarak değiştirildi.
Kaynak: AA