Lise Öğrencilerinden Mehmetçiğe Destek Yürüyüşü

Karabük Meslek ve Teknik Lise öğrencileri, öğretmen ve velilerle birlikte Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek için yürüyüş yaptı.

Lise Öğrencilerinden Mehmetçiğe Destek Yürüyüşü
Okul binasından ellerinde Türk bayrakları ile kent merkezine kadar yürüyüş yapan Karabük Meslek ve Teknik Lise öğrencileri, sloganlar eşliğinde Karabük Askerlik Şubesine geldi. Burada Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu tarafından karşılanan öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okudu. Okul Müdürü Adnan Taşlıyan yaptığı açıklamada, “Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza dil uzatanlara gerekli cevabı vermek için buradayız. Biz bu vatan ve bayrak için her zaman ölürüz. Onun için bizim en kutsallarımızdan olan TSK’ya destek amacıyla burada durduk. Ben sizin adınıza komutanıma söz veriyorum. Bu vatan için ölmeye hazır, bir meslek lisesi gençliğiyiz. Her daim bu vatan ve bu bayrak için şehit olmaya hazırız” dedi.

“Her Türk asker doğar” sloganları atan öğrenciler, daha sonra eski belediye binasının önüne kadar yürüyüşlerine devam etti. Burada dev Türk bayrağı açan öğrenci ve öğretmenler İstiklal Marşı’nı okudu. Burada da kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Taşlıyan, “Yiğitlik özümüz, şudur sözümüz; memleketin meselesi meslek lisesi. Bizim meselemiz vatan sevdası. Kansa kan, cansa can. Biz her zaman hazırız. Yeter ki sağ olsun vatan” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler şiir okuyarak, saz eşliğinde kahramanlık türküleri söyleyerek dağıldı.
Kaynak: İHA