Kozlu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Kozlu’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Kozlu'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Kozlu Şehit Yusuf Yelkenci Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Çetinkaya, kurum müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Kaymakam Ahmet Karakaya “Öncelikle bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu topraklar hakikaten yurt edinilmesi çok zor topraklardır. Bu topraklarda M. Akif Ersoylar, Mustafa Kemallerde olmuştur ve her zaman da olacaktır. Elbette M. Akif Ersoy çok şeyin timsalidir. Karşılıksız vatan sevgisinin timsalidir. En zor hayat şartlarını yaşadığı bir dönemde bile ödülü kabul etmemiştir. Bu özverinin doruk noktasıdır. Akif Ersoy kürsüye çıktığında kendisini seven mebuslar bir tarafa kendisini sevmeyenler bile dikkatle dinlerdi. Gerçek başarı budur ki seni sevmeyenlerde dahi saygı uyandırabilmektir. Akif Ersoy böyle biriydi. İnandığı doğrulardan şaşmayan birisiydi. O’nu anmak da bizim için bir şereftir. Kendisinin dediği gibi “Yüce Mevlam bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdırmasın” diyelim. O’nu yazdırmamamız için hepimiz uyanık olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın akabinde öğrenciler tarafından hazırlanan “Kurtuluşa Giden Yol” adlı Oratoryo gösterimi ve “Mehmet Akif Ersoy” isimli kısa film gösterisi ile günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere Kozlu Belediyesinin hazırladığı hediyeler verildi.

Kocatepe İlkokulunun hazırladığı “Bayrak Sergisi” gezilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA