Kan Davası Cinayetinde İki Sanığa Müebbet

Kayseri’de 2001 yılında bir cinayete karışan ve 16 yıl hapis yattıktan sonra cezaevinden çıkan şahsın öldürüldüğü cinayet davasında iki sanığa müebbet hapis cezası verildi.

2001 yılında meydana gelen olayda H.K., aralarında husumet bulunan K.K.’nın evini kurşunladı. Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan H.K., sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada Cinayet Büro Amirliği’ne ait sivil otomobile, Sümer Mahallesi Kocasinan Belediyesi Sosyal Tesisleri yanında, K.K.’nın kullandığı 34 EVC 87 plakalı araçtan, ateş açıldı. Saldırı sonrası başından vurularak ağır yaralanan H.K., kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ayrıca, otomobilde bulunan 1 polis memuru da yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan K.K., çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürme’ suçundan 16 yıl hapis cezası aldı.

2015 yılında cezaevinden tahliye olan K.K., iddiaya göre 4 Temmuz 2017 gece saatlerinde Kiçikapı Mahallesinde 2001 yılında öldürdüğü Hüseyin K.’nın yeğeni H.Ö. (27) ve B.K. (21) ile karşılaştı. Bu sırada, H.Ö., yanında bulunduğu silahla K.K.’ya 5 el ateş açtı. Ağır yaralanan K.K., olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre içerisinde H.Ö. ve B.K.’yı gözaltına aldı. Soruşturmayı genişleten polis ekipleri Y.Ö., K.Y., H.K. ve M.K.’yi de göz altına aldı. H.Ö. ve B.K. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar celsesinde tutuklu sanıklar H.Ö.(27) ve B.K. (21) ile tutuksuz sanıklar Y.Ö. ile K.Y. ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar H.K. ve M.K. ise duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık H.Ö. mahkemede Kıvanç K.’yı tasarlayarak öldürmediklerini ve pişman olduğunu ifade etti.

B.K. da aynı şekilde öldürmeyi planlayarak hareket etmediğini söyledi.



Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar B.K. ve H.Ö.’ye ‘kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası, H.Ö.’ye ayrıca ‘yasak silah bulundurma’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme tutuksuz sanıkların ise delil yetersizliğinden beraatlarına hükmetti.
Kaynak: İHA