Kadınlardan Ev Ekonomisine Katkı

Tekirdağlı kadınlar el emeği ile ürettikleri eşyalarla hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de belediyenin kendilerine tahsis ettiği alanda boş zamanlarını değerlendiriyor.

Kadınlardan Ev Ekonomisine Katkı
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kurulan ve Tekirdağlı kadınların kendi ürettikleri giyim, ev ve süs eşyalarını satabildiği ‘Hanım Eli Pazarı’ kadınlara hem ev ekonomisine katkı hem de sosyalleşerek boş zamanlarını değerlendirme imkanı sağlıyor.

"Çocuğumu ayağımda sallarken bile ben örgü örüyordum"

2013 yılında açık alanlarda kadınların ürettikleri eşyaları sergilemesi ile başlayan proje, Süleymanpaşa Belediyesinin Ertuğrul Mahallesi’ndeki Rüstem Paşa Çarşısı karşında kurduğu kapalı kabin atölyelerde sürüyor. İlk olarak Namık Kemal Bahçesinde çalışmaya başladığını ifade eden 73 yaşındaki Sevim Güvem, 10 yıldır kendi ördüğü ürünleri sattığını belirtti.

Güvem, “Buradaki her şey benim el emeğim göz nurum. Çocuğumu ayağımda sallarken bile ben örgü örüyordum. Sonra başladık ona buna hediye götürmeye, sonra baktık ki para tatlı geliyor, ona çetik buna hırka derken bu işe giriştik” dedi.



"En azından yerimiz belli müşterilerimiz bizi istedikleri zaman bulabiliyorlar"

Kolundaki rahatsızlık sebebi ile iş bulmakta zorlandığını ve ağır işlerde çalışamadığını ifade eden Aylin Avcı, Hanım Eli Pazarında annesi ile beraber taş tozundan ev ve süs eşyaları yaparak geçimini sağlıyor. Bir senedir bu işe başladığını ifade eden Avcı, “Her şey kendi el emeğimiz zaten ‘Hanım Eli Pazarı’ olduğu için hazır ürün satılması yasak. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz bize böyle bir imkanı sağladığı için. En azından yerimiz belli müşterilerimiz bizi istedikleri zaman bulabiliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA