İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında, İstiklal marşının kabulünün 97. yıldönümünde Akçakoca Öğretmenevinde bir program düzenlendi.

İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yıldönümü Kutlandı
Akçakoca Öğretmenevi konferans salonunda başlayan programa, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yanı sıra, ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı.

Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Program da ; Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterimi yapıldı.

İlçe genelindeki okullar arasında İstiklal Marşıyla ilgili yazılan şiir ve kompozisyon dallarında ödül almış öğrencilere İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Dengeşik tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni sonrası, Gazinin verdiği ders adlı tiyatro gösterimi gerçekleşti ve ardından şiirler okundu.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile tüm şehitlerimiz için hatim duasının okunmasıyla program Gönül Yavuz İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından işaret diliyle “ Bir bayrak rüzgar bekliyor şiiri” konulu oratoryo ile devam etti ve istiklal marşını güzel okuma yarışması 1.si olan öğrenci tarafından okunan istiklal marşının mısralarıyla tören sona erdi.
Kaynak: İHA