İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Havran'da Yapıldı

Balıkesir’in Havran ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni Havran Kültür Merkezinde Mehmet Çalışır İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni Havran'da Yapıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Mehmet Çalışır İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Atanur Kayhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve akabinde Mehmet Çalışır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Havran’ın farklı noktalarında İstiklal Marşı’nın on kıtasını seslendirdikleri video izleyenlerden büyük alkış aldı. Sosyal Bilgiler öğretmenleri Hülya Yaşar ve İbrahim Örs’ün anlatımlarıyla Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın yazım süreci izleyenlere aktarıldı.

Öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okumalarının ardından “Bir Yönüyle Mehmet Akif” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Program “Ordunun Duası” isimli şiirin oratoryo şeklinde okunmasıyla sona ererken BENGİ Projesi kapsamında Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler başarı belgelerini ve ödüllerini Havran Kaymakamı Şeref Aydın ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un elinden aldılar. Program hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Programa Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, havran ilçe milli eğitim müdürü, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler,öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA