İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97'Nci Yıl Dönümü

Bingöl’de, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla programı düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97'Nci Yıl Dönümü
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Vali Ali Mantı, 49’uncu Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir ve slayt gösterimiyle devam etti.

Programda sahne alan öğrenciler, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın önemine binaen şiirler okudu. Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Beyza Gende’nin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması salonda büyük ilgi topladı. Vali Mantı ve Belediye Başkanı Barakazi,Beyza’yı tebrik ederek fotoğraf çekindi.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik korosunun seslendirdiği Çanakkale şiiri de büyük beğeni aldı.

Program, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü çerçevesinde şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA