Irak'ta Saddam Ailesi Ve Baaslı Yetkililerin Mallarına Haciz Kararı

Irak Meclis Başkanı Cuburi, devrik lider Saddam Hüseyin'in ailesiyle eski Baas rejimi yetkililerinin mallarına el konulması için çıkarılan isim listesinin gözden geçirilmesini talep etti.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, hükümet bünyesindeki Adalet ve Kovuşturma Komisyonunun devrik lider Saddam Hüseyin'in ailesiyle eski Baas rejimi yetkililerinin mallarına el konulmasına ilişkin çıkardığı kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Cuburi'nin, Adalet ve Kovuşturma Komisyonu üyeleriyle bir araya geldikten sonra yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda kısa bir süre önce adı "mallarına el konulacaklar" listesine giren kişiler üzerinde görüşmenin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada Cuburi'nin, idare, yasama ve halkın önerileriyle itirazların dikkate alınması ve buna göre isim listesinin tekrardan gözden geçirilmesi çağrısı yaptığı kaydedildi.

Irak'ta hükümet bünyesindeki Adalet ve Kovuşturma Komisyonu, geçen hafta Saddam ailesiyle eski Baas rejimi yetkililerinin mallarına el konulmasını istemiş, bunun için de 4 bin 257 kişinin isminin yer aldığı bir liste hazırlanmıştı.

Kaynak: AA