Hintli Çiftçiler Protestoda

Hindistan’ın Mumbai şehrinde toplanan binlerce çiftçi devletin yetersiz tarım politikasını protesto etti.

Hintli Çiftçiler Protestoda
Hindistan’ın Maharaşta eyaletinde yaşayan binlerce çiftçi yetersiz devlet desteğini protesto etmek için bugün Mumbai şehrinde bir araya geldi. Hindistan Eyalet Hükümetin’den yeteri kadar destek alamadıklarını söyleyen çiftçiler, ülkenin en büyük çalışma gücü olan tarım işçilerinin birçok zorlukla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Nashik’ten Mumbai’ye kadar olan 180 kilometre yolu yürüyerek birkaç günde kateden protestocular, yıllık bütçe oturumunun gerçekleştiği eyalet yasama meclisi binasının önünde oturma eylemi yapmayı planlıyor. Çiftçiler, devletten mevsim dışında yağan yağmurların tüm mahsullerini telef etmesi sonucu devletten aldıkları borçların iptal edilmesini ve devlettin çiftçileri daha fazla desteklemesini talep ediyor.

Hindistan Komünist partisi ’All India Kisan Sabha’nın Bölge Genel Sekreteri ve protestonun organizatörü Ajit Nawale konu hakkında “Eyalet hükümeti bizimle iletişime geçmeye başladı.

Biz, isteklerimizi garanti altına alan yazılı bir anlaşma yapmadığımız sürece protestomuzdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kırmızı takkeler giyen ve komünist parti bayrağı sallayan protestocu çiftçiler adaletsiz mahsul fiyatlandırmaları, yüksek süt ve tahıl fiyatları gibi konularda sloganlar atıyor.

Maharaşta çifçileri bir seneden az bir süre öncede başkanlığını Narendra Modi’nin yaptığı eyalet hükümetine karşı protestolar düzenlemişti. Çiftçilerin gelirlerini 5 yıl içerisinde 2 katına çıkaracağı vaat eden Modi, yönetimde kaldığı 4 yıl içerisinde, verdiği sözü gerçekleştiremediği için eyalette pek çok olay meydana geldi.
Kaynak: İHA