Gurbetçilerden Sur'a Yoğun İlgi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’incisi düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarında (ITB) yerini alan Diyarbakır standına, gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi. 186 ülkeden 10 bin firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda Sur’un yeniden inşası ilgi odağı oldu.

Gurbetçilerden Sur'a Yoğun İlgi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulunun da katılım sağladığı fuarda ziyaretçilere Diyarbakır ile ilgili bilgi verildi.

Fuar süresince ziyaretçilere bilgi veren Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden Diyarbakır’ın bundan sonraki süreçte Türkiye turizminde aranan ve beklenen yeni bir seçenek olacağını söyledi.



Diyarbakır hak ettiği yerde olacak”

Özellikle gurbette yaşayan Türk vatandaşlarının büyük ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Erden, “İçkalesi, Ulu Camii, Peygamber kabirleri ve diğer önemli destinasyonlarıyla Diyarbakır kültür ve inanç turizminde hak ettiği yerde olacaktır. Ziyaretçilerimize Sur ilçesinde yaşanan terör olaylarının ardından yapılan çalışmaları ve Sur için hazırlanan projeleri bir bir anlatma fırsatı bulduk. Umuyorum turizm konusunda çok daha iyi yerlere geleceğiz” dedi.

Öte yandan Uluslararası fuarda Sur belediyesi tarafından standı ziyaret edenlere sur motifli duvar saati, ajanda, takvim, taşınabilir şarj cihazı ve taşınabilir bellek gibi hediyeler verildi.

Kaynak: İHA