Etik Lider Akademisi Maltepe Üniversitesinde

Etik Lider Akademisinin (ELA) 9’uncu dönemi 14 Martta başlıyor. Maltepe Üniversitesi’nde düzenlenecek programda sekiz haftanın sonunda öğrenciler sertifikalarını alacak. Bu kez 36 kişinin eğitim alacağı ve şimdiye kadar yüze yakın mezun veren Maltepe Üniversitesi Etik Lider Akademisine, farklı Akademik Birimlerden öğrenciler katılıyor.



Türkiye’de etik bilincinin oluşturulmasını ve geliştirilmesini sağlamak, gençlerin etik ve iş etiği konularındaki vizyonunu artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER), üniversiteli gençlere yönelik sertifika programı düzenliyor. ELA adıyla başlatılan bu program, ilk mezunlarını 2014 Haziran ayında verdi. Program her dönem açılıyor ve farklı üniversitelerle işbirliği yapılıyor. Maltepe Üniversitesi, Etik Değerler Merkeziyle üç yıldan beri işbirliği içerisinde.

Maltepe Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Betül Çotuksöken, üniversitede yılda iki kere düzenlenen ELA’nın amacı hakkında, “İşgücü piyasasına etik değerlerin farkında olan, iş dünyasının gereklerini yerine getirmede sadece toplumsal ahlakın ölçütleriyle kendini sınırlamayan; neyi, niçin yaptığının farkında olan, eylemlerinin hesabını verebilen kişilerin yetişmesine yardımcı olmak” ifadelerini kullandı.

Felsefe Bölümünün kurucusu ve halen öğretim üyesi olan ve her yarıyıl ELA’da ilk dersi veren Çotuksöken, iş dünyasında alan bilgisi ve meslek bilgisi gerekli koşulu oluştururken; eylemlere, değerlere, eylemin ardındaki istemeyi belirleyen ilkelere ilişkin bilgi yeterli koşulu oluşturur anlayışından yola çıkarak çalışmalarını düzenlediklerini belirtti.

ELA’ya katılacak olan öğrenciler mülakatla seçiliyor ve devam zorunluluğu bulunuyor. Katılımcılar 8 haftalık programda ancak bir kez devamsızlık yapabiliyor ve iki kez devamsızlık yapan katılımcı sertifika alamıyor.
Kaynak: İHA