Eskişehir'in Yeni Cazibe Merkezi 'Hamamyolu Caddesi'

Odunpazarı Belediyesi’nin Hamayolu Caddesi’nin çehresini değiştiren ödüllü projesi Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi (Urban Deck) çalışmalarında sona geliniyor.

Eskişehir'in Yeni Cazibe Merkezi 'Hamamyolu Caddesi'
Açılış için gün sayan proje şimdiden Eskişehirliler tarafından benimsenirken gece ışıklandırmaları ile ayrı bir güzelliğe kavuşan Hamamayolu Caddesi, 7’den 70’e herkese ev sahipliği yapıyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen, Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi (Urban Deck) açılış için gün sayıyor. Vatandaşların şimdiden benimsediği Hamamyolu’nda, kendileri için oluşturulan çocuk oyun alanlarında diledikleri gibi oyunlar oynayan çocuklar, en çok zıp zıpları sevdi. Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Uluslararası Cam Festivali ve Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar tarafından yapılan eserler köprüye yerleştirdi. Adeta açık hava sanat galerisine dönen köprü, vatandaşların uğrak yeri haline geldi. Süs havuzlarıyla da Odunpazarı Belediyesi Cam Atölyelerinde yapılan cam süslemeleri, çeşitli bitkileri ve genişleyen kullanım alanı ile Hamamyolu Caddesi, şimdiden Eskişehir’in yeni cazibe merkezi olmaya aday olarak gösteriliyor. Ayrıca Hamamyolu Caddesi’ne 50 tane ıhlamur ağacı, 10 tane de mavi ladin ve akçaağaç da dikildi. Ayrıca cadde üzerine gezerken yorulan vatandaşların dinlenmesi için kafeler yer alacak. Bu kafelerin işletmesini de Odunpazarı Belediyesi yapacak.

"10 tane ağaç söküldü"

Yapılan proje çalışmasında Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Caddesi’ne kütüphane de yaptı. Kitap okumak isteyen vatandaşlar, ders çalışmak isteyen gençler Odunpazarı’nda bir kütüphaneye daha sahip olacak. Bu kütüphanenin merkezde bulunması ise kitap kurtları için bir kolaylık sağlayacak. Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlemesi Projesi hakkında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yüzlerce ağaç kesildi diye bir yalan uydurdular. Orada zaten yüzlerce ağaç yoktu. Yüzlerce ağacın kesilebilmesi için binlerce ağacın olması gerekir ki böyle bir hamle yapalım. Yoktu ama ısrarla her seferinde sayıyı artırarak bize yüklenmeye çalıştılar. 10 tane ağaç söküldü. Zaman zaman burada fotoğraflarını gösterdim. Bir kısmının teknik olarak sökülmesi gerekiyordu, bir kısmı da projeden dolayı sökülmesi gerekiyordu. Söktük, götürdük park ve bahçelere diktik. Muhafaza ediyoruz, yeşerdi. Onları da gösteririm. 50 tane ıhlamur ağacı diktik. 10 tane de mavi ladin ve akçaağaç diktik. Dolayısıyla orada ağaç sayısı arttı” diye belirtti.



"Proje bedeli 13 milyon 406 bin"

Ayrıca Kazım Kurt, açıklamasına şöyle devam etti:

“İkinci bir yalan bu da bilerek yapıldı. Bir kamu ihalesinin kaç liraya yapıldığını ve bu ihalenin kaç liraya kadar artabileceğini bilmeyen yoktur. Kanun, yasa bellidir. Bu işin ihale bedeli bellidir. İhale şartlarını hiç kimse değiştiremez. Yani, ben bu ihaleyi yaptım bundan sonra sana beş milyon daha vereyim, on milyon daha vereyim. Böyle bir şey yok. Bizim maliyet çıktı 35 milyona. Bizim Hamamyolu Proje bedelimiz 12 milyon 933 bin. Yasa buna en fazla yüzde 20 artırabilir ya da yüzde 20 azaltabilirsin. Son hak edişle beraber proje bedeli 13 milyon 406 bin liraya çıkmış. Bunun dışında söylenen her şey yalandır. Bilerek yapılan bir uydurmadır.”
Kaynak: İHA