Eğitim Bir-Sen Başkanı Uçak Üye Ziyaretlerini Sürdürüyor

Memur-Sen Muğla İl ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, Ula ve Bodrum Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilciliklerimizin organize ettiği üye ziyaretleri programına katılırken, Dalaman’da da şehit Jandarma Uzman Çavuş Fuat Demir’in okuduğu okulu ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Başkanı Uçak Üye Ziyaretlerini Sürdürüyor
Eğitimcilerin performansını ölçmekle sorunlara çözüm bulunmaz

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Uçak, öğretmen açığı, farklı istihdam modelleri, kamu vicdanını yaralayan mülâkatla öğretmen atama yöntemi, eğitimcilere yönelik ölümle sonuçlanan şiddet olayları, kariyer basamaklarında yükselme sistemi, istihdamda zorluk çekilen bölgelerdeki sorunlar, eğitim yönetiminde yaşanan sıkıntılar başta olmak üzere, birçok sorunun çözüm beklerken, Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenin performansını ölçmeye yönelik arayış içerisine girmesini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.



Öğretmeni aktör olarak görmeyen hiçbir uygulamanın tarafı olmayacaklarını, ortak akıl ürünü olmayan herhangi bir çalışmayı desteklemeyeceklerini vurgulayan Uçak, “Sorunlu performansının faturasını öğretmenlere çıkarmaya çalışanlar bizi başarı üzerinden motive etsinler. Bu ülkede en kıymetli işlerden birini yapan kitleyiz. Mesleğin itibarını zedeleyerek başarı elde edemeyiz. Bu konular ayaküstü karar verilecek işler değildir. İstişare edilmeden, paydaşların görüşleri alınmadan atılan adımları, uygulamaya konulmak istenen çalışmaları doğru bulmuyor, desteklemiyoruz” dedi.

Yakın tarihte, performansı öne çıkaran Öğretmen Strateji Belgesi’ne de pilot uygulamaya da karşı çıktıklarını, tüm eğitim çalışanlarına tam puan verilmesi yönünde eylem kararı aldıklarını hatırlatan Uçak, eğitimcilerin motivasyonunu bozacak, iş barışına halel getirecek performans değerlendirmesinin gündemden çıkarılmasının ülkenin, Bakanlığın, eğitim çalışanlarının ve kamu görevlilerinin hayrına olacağını vurguladı.

Örgütlü olmanın önemine dikkat çeken Uçak, “Muğla’da şu anda 4 bin, Türkiye genelinde ise 450 bini aşkın üyemiz bulunmaktadır. Bu sayıyı daha da artırmak gerekiyor. Bizim bu halkaya dâhil etmemiz gereken eğitim çalışanları var. Örgütlenmenin önemini anlatmak, hakikati ifade etmek ve örgütlülüğü büyütmek noktasında hepimize sorumluluk düşüyor. Bu nedenle, güçlü bir sivil topluma, örgütlü yapılara ihtiyacımız var” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarıyla da bir araya gelen Uçak, “Üyelerimizin kişisel sorun ve taleplerinin uygunluğunu değerlendirerek ilgili mercilere iletme noktasında gayret sarfederken, çalışanlarımızın genelini ilgilendiren sorunları da genel merkezimize, bürokrasiye ve siyasete iletiyoruz. Çalışanlarımız ile bürokrasi ve siyaset arasında adeta bir köprü vazifesi görüyoruz. Sendikamızı asla bürokrasi ve siyasetin yerine koymadık. Sendika makul talepleri dile getirmekle, siyaset ve bürokraside bu makul talep ve istekleri yerine getirmekle mükelleftir. 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecini geride bıraktık. Memur-Sen’e bağlı tüm hizmet kollarında toplam 258 kazanıma imza atıldı” dedi.

Kaynak: İHA