Eczacılık Kariyer Günleri, Sektörle Öğrencileri Buluşturdu

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen “5. Eczacılık Kariyer Günleri” etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Eczacılık Kariyer Günleri, Sektörle Öğrencileri Buluşturdu
Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar, Eczacı Elif Şendur, Eczacı Ayşegül Birlik, Eczacı Ayşen Hizal, Dr. Sertaç Doğanay ve Walgreens Boots Alliance Müdür Yardımcısı Hasan Kartal’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, “Bizleri kırmayıp pazar günü burada olan hocalarım ve öğrencilerim hoş geldiniz. Gücümüz, imkânlarımız, mesaimiz ve enerjimiz yettiği kadar sizleri hayata olabildiğince hazırlamaya çalışıyoruz” sözleriyle konuşmasına başladı.

Bu yıl tüm Türkiye’de ilk defa, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde entegre eğitim sisteminin uygulanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Bu sistem çok çağdaş, çok yeni, çok yorucu fakat aynı zamanda öğrencilere çok iyi eğitim sağlayacak ” şeklinde konuştu.

Eskişehir Eczacı Odası Öğrenci Komisyonu Başkanı Duygu Çavuş, bu yıl öncekilerden farklı olarak etkinlikte yapılan değişikliklere değindiği konuşmasında, “Etkinliğimizde yalnızca ilaç endüstrisi yok. Spor eczacılığı ve eczacılıkta uzmanlık sınavı gibi daha günlük hayattan, öğrencilerin merak ettiği konular bu yılki etkinliğin içeriğini oluşturuyor.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: İHA