Bodrum Belediyesine Son Kez Geldi

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Bodrum Belediye Başkan Yardımcılarından İsmail Altındağ için Bodrum Belediyesi Merkez Binası önünde tören düzenlendi.

Bodrum Belediyesine Son Kez Geldi
Kızılağaç Mahallesi’nde Galatasaray-Atiker Konyaspor maçını izledikten sonra özel aracı ile evine giden Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Yalıçiflik Mahallesi Gerenkuyu mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybedip, 30 metrelik uçurumdan takla atarak denize düştü. 2 çocuk babası, 55 yaşındaki İsmail Altındağ’ın denizde cansız bedenine ulaşıldı. Bodrum’u yasa boğan ölümün ardından bugün Altındağ’ın cenazesi Bodrum Belediyesinin önüne getirildi.

Binlerce kişi Altındağ’ı gözyaşları içerisinde uğurladı.

Törene; Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Altındağ’ın ailesi, sevenleri ve belediye personeli katıldı.

Törende yaptığı konuşmaya 45 yıllık arkadaşını kaybettiğini ifade ederek başlayan ve duygu yüklü anlar yaşayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Değerli arkadaşlar. Kolay değil tabi bir şeyler söylemek ama 55 yıl değil, 105 yıl gibi bir çalışma süreci ile görev yaptı bu arkadaşım. 55 yılın ilkokul dönemini çık, geri kalan 45 yıl beraberdik. Bunun 20 yılı hizmet, 15 yılı belediye başkanlığı ve son dört buçuk yılını da Bodrum Yarımadası’na başkan yardımcısı olarak ömrünü hizmete adamış bir dostumu, kardeşimi kaybettim. Ölüme ve doğuma inanan bir insan olarak ilk defa bu kadar koydu bana bu iş ama yapacak bir şey yok. Allah nurlar içinde yatırsın, yolu ışıklarla aydınlansın. Çünkü gerçekten nesli tükenmiş güzel bir insandı İsmail Altındağ. Hiç mi bir insanın içinde kötülük olmaz? Hiç mi insan kötü düşünmez? Ona kötü laf söyleyenlere bile ‘O da bizim kardeşimiz’ deyip geçerdi. Nasıl güzellikti bu, nasıl gülen bir yüzdü bu? O gülen yüz, aramızdan ayrıldı arkadaşlar. Onun yokluğunu doldurmak çok zor. Önce ailesine, sonra mesai arkadaşlarına, bütün Bodrumumuza Allah sabırlar versin. Kendinden daha çok personelini düşünen bir yöneticiydi. Personelinin maaşı iki gün geç yattı diye geceleri uyuyamaz, gece gündüz bunu düşünürdü. Aramızdan erken ayrıldı ama yapabileceğimiz bir şey yok, Allah’ımızın takdiridir. Sözünün üstüne söz söyleme yetkimiz de yoktur. Nurlar içinde yatsın. Bodrum onu asla unutmayacak; hizmetleriyle, insanlığıyla, gülen yüzüyle, nurlu yüzüyle hiçbir zaman unutmayacak. Allah hepimize sabırlar versin.”

Başsağlığı dilekleriyle sözlerine başlayan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise konuşmasında, “Allah rahmet eylesin. İsmail Bey güzel bir insandı, efendiydi, saygılıydı. Herkesin sevdiği bir insandı. Tabi ölüme çare yok, hepimiz öleceğiz. Allah herkese onun gibi böyle güzel yaşamayı ve ölmeyi nasip etsin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun” dedi.

Belediye önüne gelen İsmail Altındağ’ın cenazesini gören ailesi ise sinir krizi geçirdi. Altındağ’ın naaşı, Aşağı Çiftlik Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Aşağı Çiftlik Mezarlığı’na defnedilecek.

İsmail Altındağ kimdir

1963 yılında Bodrum’da doğan, evli ve iki çocuk babası İsmail Altındağ; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünden mezun oldu. 17 yıl Bodrum Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev yaptı. Yazı İşleri ve Personel Müdürlüğü’nden 1999 yılında istifa ederek Bodrum’un Yalı beldesinden seçime girdi. İlk belediye başkanı olarak Yalı Belediyesini kurdu ve üç dönem Yalı Belde Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 2014 yılında çıkartılan Büyükşehir Yasası sonrası Yalı Belediyesi’nin kapanmasıyla Bodrum Belediye Meclisi Üyesi olan Altındağ, aynı zamanda Bodrum Belediye Başkan Yardımcılığı görevi de yapıyordu.
Kaynak: İHA