'Biz Anadoluyuz Projesi'

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında, 91 öğrenci Bingöl’den Muğla’ya uğurlandı.

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında 91 öğrenci, Bingöl’den Muğla’ya uğurlandı.

Valisi Ali Mantı, Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, bir süre önce Bingöl’den Muğla ve Çanakkale’ye öğrenci gönderdiklerini hatırlattı.

Projede daha önce deMuğla’ya 100 öğrenci gönderdiklerini ifade eden Mantı, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen proje kapsamında şuana kadar Muğla ve Çanakkale'ye 200 öğrenci gönderdik. Bugün giden öğrencilerle birlikte bu sayı 291’e ulaştı. Bundan sonra 272 öğrenci daha göndereceğiz. Bu öğrencilerimizin büyük bir kısmı ilk defa Muğla’ya gitmiş olacak. Bu geziyle birlikte çocuklarımız Anadolu’nun diğer kentlerindeki çocuklarla tanışacak, farklı arkadaşlıklar edinme fırsatı yakalayacaklar."

Öğrencilerden Hecer Işık ise ilk defa Muğla’ya gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Muğla’da yeni arkadaşlıklar edinmeyi düşündüğünü anlatan Işık, "Daha önce Muğla’ya gitmeyi çok istedim, kısmet bugüneymiş. Bu projeyi düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Uğurlama törenine Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile diğer yetkililer de katıldı.
Kaynak: AA